[mk3]Słaba moc silnika 1.9 Tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Słaba moc silnika 1.9 Tdi
Posiadam Golfa III 1.9 Tdi 110KM . Mój problem polega na tym ze jak osiągam prędkość ok. 100 km/h to silnik traci moc i staje sie bardzo mułowaty i nie chce jechać szybciej niz 130km/h Ale gdy sie zatrzymie i wyłącze silnik i włącze to znowu dobrze działa aż do momentu gdy na zegarze jest 100. i tak w kółko. Wygląda mi to na brak mocy w turbinie ale pewny nie jestem. Proszę o pomoc . Dzięki
Ostatnio zmieniony wt lut 14, 2006 15:37 przez Robert26*, łącznie zmieniany 1 raz.
flanel pisze:Podłącz pod komputer ale kolega k631 ma chyba racje
Pod komputer podłączyłem i wskazało ze to jest czujnik ciśnienia dolotowego, ale podobno to nie jest to. A tak poza tym to gdzie znajduje sie ten miernik masy zasysanego powietrza?
Ostatnio zmieniony pn sie 08, 2005 22:07 przez Robert26*, łącznie zmieniany 1 raz.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie ma prawa kopcić na czarno to nie Stefek Batory :hmm:
U mnie wygląda to podobnie, tylko że siwy (może nawet lekko niebieskawy dymek) pojawia się na pare sekund tylko jak jest poniżej zera zaraz po odpaleniu. Ale zawsze (ostatnio 19,20.IXćwikła pisze:silnik nie kopci...tylko jak jest zimny to delikatny siwy dymek leci z rury na postoju....jak sie rozgrzeje i przegazuje go porzadnie to praktycznie zero dymu czarnego...pali na dotyk

Z czarnym dymem miałem doświadczenie w momencie rozszczelnienia intercoolera, a szparka była bardzo niewielka

Pozdroooo....
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V