Co skrzypi przy zmianie biegów ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Co skrzypi przy zmianie biegów ??
Witam Wszystkich. Mój problem polega na tym iż coś mi skrzypi przy ruszaniu gałka zmiany biegów. Dzisiaj byłem na przed przeglądzie bo mi sie przegląd zbliżą i gosciu wytrząsł mi VW aby zobaczeć co jest do roboty ( chodziło mi o zawieszenie ). Pare usterek się znalazło ale własnie po tym zaczeło to skrzypieć. Samochód nie musi być wogóle odpalony. Sciągłem ten meszek i zauważyłem że skrzypienie dochodzi z tego niby łożyska ( bo nie wiem jak to nazwać ) które znajduje się na samym dole tej gałki które jest przymocowane takim niby to uchywem do tunelu. Popsikałem WD 40 i efektów żadnych to nie przyniosło. Proszę o pomoc co to może być bo bardzo to denerwuje. Jest to VW III 95 r 1.6 na gazie 230 tyś piebiegu. Pozdrawiam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Przypuszczam jabłuszko koszt z Cięgnami 150 zł
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://allegro.pl/item288661399_zestaw_ ... _golf.html
chyba raczej o jabłuszko chodzi
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 8:32 pm ]
chyba raczej o jabłuszko chodzi
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 8:32 pm ]
kupa roboty, dostęp od spodu po wyjęciu wydechu i jego osłony. Weź tam jeszcze więcej samru nałóż może przestaniegajos_gajowy pisze:Hm a da sie to jakoś samemu wymienić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
To trzeba tłumik zdjąć a dokładniej kata przeje ....
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pracochłonna robota, poczekaj na jakąś okazję przy zmianie tłumika, bez kanału bardzo ciężko
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 8:44 pm ]
aha, i dokładnie się zorientuj czy na pewno to jabłko piszczy czy tylko tak się dxięk przenosi, bardziej mi się wydaje że to jakaś tulejka od wałka zmiany biegów, co wyłazi w przód od lewarka do skrzyni
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 8:44 pm ]
aha, i dokładnie się zorientuj czy na pewno to jabłko piszczy czy tylko tak się dxięk przenosi, bardziej mi się wydaje że to jakaś tulejka od wałka zmiany biegów, co wyłazi w przód od lewarka do skrzyni
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Szczerze mówiąć jutro stawiam samochód na warsztat bo będe robił zawieszenie. KONIEC z glebą bo mnie przyprawia już o ból głowy i między innymi własnie wyszło mi że katalizator jest do dupy i musze coś z nim zrobić. Więc może by sie to od razu przy tym zrobiło ?? A ha i jeszcze jedno mi sie teraz nasunęło. Bo katalizator jest do wymiany mechanik mi polecił zmianę na strumienice a znowu ojciec żeby wybić porcelane z katalizatora ?? Nie mam kasy żeby wywalić 600 zł na nowy katalizator. Jakie wam się nasuwa rozwiązanie. Czy zostawić to w pizz... du ??
Ostatnio zmieniony pn sty 07, 2008 21:54 przez gajos_gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
gajos_gajowy, daruj sobie strumiennicę i zrób tak jak ojciec radzi.
a z porcelaną na zlom parę złotych dostaniesz
a z porcelaną na zlom parę złotych dostaniesz
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzisiaj odpaliłem VW i trzeszczenie zniknęło. Byłem juz zadowolony kiedy nagle przy zmianie biegów pojawiło sie ponownie. Samochód postał pare godzin i kiedy wsiadełm na zimnym silniku znowu nie trzeszczy.Po przjechaniu pare kilometrów trzeszczenie znowu sie pojawiło. Wynika na to iż pojawia się to po nagrzaniu sie samochodu. Czy może to byc przyczyna oleju w skrzyni ??