Ile spala 1.6D na wolnych obrotach ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Ile spala 1.6D na wolnych obrotach ??
Witam pytanie jak wyżej, oczywiście chodzi o litry w czasie 1 godziny
Nigdzie nie mogłem tego znaleźć bo zazwyczaj przeliczenie jest na kilometry, a ciekawi mnie to ze względu na inne wykorzystanie silnika 1.6D z golfika 2
Czekam na Wasze odpowiedzi i dzięki !!
Nigdzie nie mogłem tego znaleźć bo zazwyczaj przeliczenie jest na kilometry, a ciekawi mnie to ze względu na inne wykorzystanie silnika 1.6D z golfika 2
Czekam na Wasze odpowiedzi i dzięki !!
-
- Mały gagatek
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Moze to nie ma za duzego związku ale dla ciekawosci kiesys jechałem z kumplem vectrą c dieslem (nie wiem jaki silnik chyba 2.0) i komp pokazywał 1,2-1,3l/h
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Gdzieś kiedyś czytałem że ogółem diesle po uruchomieniu silnika zanim sie dogrzeje palą około 1,3-1,5 l/h a jak już rozgrzany to powinny spalać od 0,6 do 1l/h.
Na ile wynik jest miarodajny? Nie mam pojęcia w Astrze 1,7TDI spala mi (wg komputerka) 0,6l/h na ciepłym, w Pasacie 2,5 TDI jest pokazany ten sam wynik w Audi A6 2,5 TDI widziałem 0,8l/h, w Renault Lagunie 1,9 DCI było 0,5, Citroen C5 2,2HDI miał 0,9.
Ale chyba jedynym sposobem sprawdzenia tego jest jak już ktoś wyżej napisał buteleczka i stoper.
Apropo tematu może ktoś wie ile autko mniej więcej wciąga na odpalenie, bo czytałem gdzieś w poradniku oszczędnej jazdy, że auto jak stoi ponad 30 sek to bardziej opłaca sie wyłączyć ....
Na ile wynik jest miarodajny? Nie mam pojęcia w Astrze 1,7TDI spala mi (wg komputerka) 0,6l/h na ciepłym, w Pasacie 2,5 TDI jest pokazany ten sam wynik w Audi A6 2,5 TDI widziałem 0,8l/h, w Renault Lagunie 1,9 DCI było 0,5, Citroen C5 2,2HDI miał 0,9.
Ale chyba jedynym sposobem sprawdzenia tego jest jak już ktoś wyżej napisał buteleczka i stoper.
Apropo tematu może ktoś wie ile autko mniej więcej wciąga na odpalenie, bo czytałem gdzieś w poradniku oszczędnej jazdy, że auto jak stoi ponad 30 sek to bardziej opłaca sie wyłączyć ....
...a dzieci lubią misie jak w starej animacji lubią też blanty i sex w ubikacji...
-
- Mały gagatek
A nie zaspokoisz naszej ciekawości (no przynajmniej mojej )??
Jako zasilanie do czegoś czy co?
Jako zasilanie do czegoś czy co?
viewtopic.php?f=87&t=349007 Mój mk2 rost
-
- Mały gagatek