Czy to coś da ?? Wyciszenie za pomocą filcu.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gajos_gajowy
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Czy to coś da ?? Wyciszenie za pomocą filcu.

Post autor: gajos_gajowy » pn sty 14, 2008 17:38

Jak w temacie. Jestem na etapie usuwania trzasków, skrzypień itp. rzeczy które wkurzają mnie podczaj jazdy. Chodzi dokładnie o tylnią częśc pojazdu razem z tylnia kanapą.Na chwile obecna wyciągłem wszystko i zostały mi tylko boczki z przodu w drzwiach nic nie kombinowałem. VW III 1.6 3D. I teraz jak mam to wszystko na wierzchu zastanawiam się bo znalazłem na necie filc tj:

http://moto.allegro.pl/item293179594_wy ... _filc.html

Teraz moje pytanie czy jak to rozłoże pod tylnia kanapą do konca plus do tego pod boczki bedzie jakiś odczuwalny efekt ?? Może już ktoś kombinował z tym filcem i się wypowie. Pozdrawiam

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » pn sty 14, 2008 18:35

Witaj . ja nie kombinowalem ale znajomy . Jak położysz filc pod tylnią kanapę to zeczywiscie ucichnie ale na drzwi to polecam mate bitumiczną do wygłuszania bo ten filc jak załozysz to nie załozysz boczków . zobacz czy masz ten filc pod wykładziną w kabinie na podłodze , bo moze byc tak ze ktos go wywalił , wtedy zaaplikuj filc z aukcji . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » sob sty 19, 2008 03:02

Filc jest lepszy bo nie nasiąka tak wodą

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
majster heniek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Auto: Jest
Silnik: też

Post autor: majster heniek » sob sty 19, 2008 07:38

grandilodz pisze:Filc jest lepszy bo nie nasiąka tak wodą
z tym się nie zgodzę , bo filc nasiąka wodą i wszelkimi płynami do tego długo ją utrzymuje , na drzwi wnęki - tylko mata bitumiczna

[ Dodano: 19 Sty 2008 06:45 ]
przykładowa mata bitumiczna - są różne szerokośći na ALL
http://moto.allegro.pl/item293422313_ma ... f_vat.html
Ostatnio zmieniony sob sty 19, 2008 07:39 przez majster heniek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
yanek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: yanek » sob sty 19, 2008 13:09

filc tylko pod siedzenie, w tylne boczki też zaaplikuj mate, filc nasiąknie i niebędzie zbyt przyjemnie pachnieć:D wiem z autopsji...

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » sob sty 19, 2008 22:07

grandilodz pisze:Filc jest lepszy bo nie nasiąka tak wodą
filc chlonie wode jak gabka! :bajer: Sam osobiscie wyciagalem spod fotela hektolitry wody lacznie z filcem :bajer:

gajos_gajowy
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: gajos_gajowy » ndz sty 20, 2008 00:34

WItam. Zakupiłem więć ten filc. Nie pieniądze a stwierdziłem że spróbuje. Efekt końcowy - bardzo zadawalający.Poprawa o jakieś 100 %. Choć mam sportowy wydech nie dudni już tak wewnątrz.Słychać go ale dużo ciszej. Jeśli chodzi o audio też jest znaczna poprawa.Dziwęk jest poprostu lepszy. Spędziłem troche godzin nad tym żeby to wszystko ładnie spasowało ale opłacało się. Tu fota jak mi wyszły boczki. Potrzebowałem tylko nożyczek i taśmy klejącej dwu stronnej. Jeśli chodzi o podłoge to położyłem pod siedzeniami + bagażnik (grubszy filc) razem z bokami w bagażniku (cienkszy filc) Obrazek Posty odnośnie wilgoci przeczytałem dzisiaj. Póki co nie mam żadnych przecieków więc nie zapeszając, może bedzie dobrze. W każdym bądź razie ja jestem bardzo zadowolony i polecam. Pozdrawiam

[ Dodano: 19 Sty 2008 23:41 ]
A i jeszcze jedno. Dzięki temu znalazłem jedno skrzypienie które mnie bardzo denerwowało. Pod boczkami jak sie je zdemontuje w grodziach jest orginalny docięty steropian. On skrzypiał przy jeżdzie po nierównościach. Jeśli ktoś ma też taki problem a nie wie gdzie już szukać to na pewno to będzie to samo. Wysztarczyło go tylko inaczej osadzić plus wd- 40 i będzie OK. Nastała wreszcie cisza...

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » ndz sty 20, 2008 10:13

jak przykleiles filc na boczki drzwiowe (pewnie na przednie drzwi rowniez) to bardzo doskladnie przyklej te folie, co chroni srodek auta przed zachlapaniem, jak po szybie splywa woda. Przezorny zawsze ubezpieczony :chytry:

gajos_gajowy
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: gajos_gajowy » ndz sty 20, 2008 11:22

Przednich nie ruszałem bo są wyciszone matami. Ktoś juz coś wcześniej kombinował. Ale dzieki za podpowiedz na przyszłość.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”