Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Nie, nie wtyczka siedziała, no chyba że się jakimś cudem bezpiecznik przepalił(kiedyś gdy podkręcałem dawkę paliwa niechcący dotknołem kluczem do elektozaworu , zrobiłem zwarcie i zdech od razu)
No nic tam za godzinkę jadę do niego i zobaczymy co z tego będzie
Dziwi mnie trochę(a może się mylę) że jakby był zdrowy silnik to powinien chyba zagadać nawet przy spalonych świecach,kręciłem go bardzo długo z krótkimi przerwami no i temp. na zewnątrz była ok+5 , a on nawet nie drygnął
No nic tam za godzinkę jadę do niego i zobaczymy co z tego będzie
Dziwi mnie trochę(a może się mylę) że jakby był zdrowy silnik to powinien chyba zagadać nawet przy spalonych świecach,kręciłem go bardzo długo z krótkimi przerwami no i temp. na zewnątrz była ok+5 , a on nawet nie drygnął
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2008 08:51 przez dzidzia24, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=134][color=red][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1783997&highlight=#1783997]Moje MK3 AAZ POWER :-)[/url][/b][/color][/size]
No i po powrocie od mechanika wyszło że autko ma takie sobie ciśnienie ,co o tym myślicie?
1- 29,5
2- 30
3-nie sprawdzony bo mechanik dostał jakiś bardzo ważny tel. i musiał natychmiast jechać
4- 32
I co o tym myślicie? Chyba mogło by być lepiej Szkoda że nie zdążył spr. trzeciego ale załóżmy że ma te powiedzmy 29,5
Po za tym po wyciągnięciu wtrysków porażka(mechanik powiedział że odkąd pracuje dawno nie widział takich szrotów, lały jak z kranu
1- 29,5
2- 30
3-nie sprawdzony bo mechanik dostał jakiś bardzo ważny tel. i musiał natychmiast jechać
4- 32
I co o tym myślicie? Chyba mogło by być lepiej Szkoda że nie zdążył spr. trzeciego ale załóżmy że ma te powiedzmy 29,5
Po za tym po wyciągnięciu wtrysków porażka(mechanik powiedział że odkąd pracuje dawno nie widział takich szrotów, lały jak z kranu
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2008 18:52 przez dzidzia24, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=134][color=red][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1783997&highlight=#1783997]Moje MK3 AAZ POWER :-)[/url][/b][/color][/size]
no niby minimalne jest 26 wiec duzo ci niebrakuje na poszczegolnych
ja na twoim miejscu robil bym remont jak chcesz krecic aazeta to lepiej zrob remont zawczasu bo jak sie posypie to tak jak z filmiku ktory wkleil Zaprzal z tym traktorem
ja na twoim miejscu robil bym remont jak chcesz krecic aazeta to lepiej zrob remont zawczasu bo jak sie posypie to tak jak z filmiku ktory wkleil Zaprzal z tym traktorem
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2008 18:59 przez Krzylu, łącznie zmieniany 2 razy.
Remontu nie będę robił napewno bo moim zdaniem to trochę nie opłacalne.Jakby zaczeło być już naprawdę tragiczie to chyba kupie sobie silnik TDI i spróbuję zrobić m-tdi (silnik 1z bez osprzętu można spokojnie upolować za 1500zł)
A po drugie to chyba trochę przesadzasz z tym remontem myślę że jeszcze sporo autek na światłach zgasi
Co do filmiku Zaprzala to zawsze myślałem że latające tłoki to mit
A po drugie to chyba trochę przesadzasz z tym remontem myślę że jeszcze sporo autek na światłach zgasi
Co do filmiku Zaprzala to zawsze myślałem że latające tłoki to mit
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
nie no bez przesady, komprecha 30 i wyzej to super komprecha.... oby tylko bylo w miare rowno na kazdym cylindrze.... chyba nominalnie jest 32 wiec komprecha superKrzylu pisze:no niby minimalne jest 26 wiec duzo ci niebrakuje na poszczegolnych
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
jest pompa 10mm niedlugo pewnie turbo dojdzie noga ciezsza sie zrobi i niebedzie super komprechyzaprzal pisze:nie no bez przesady, komprecha 30 i wyzej to super komprecha.... oby tylko bylo w miare rowno na kazdym cylindrze.... chyba nominalnie jest 32 wiec komprecha superKrzylu pisze:no niby minimalne jest 26 wiec duzo ci niebrakuje na poszczegolnych
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
seryjne turbo z 1.6td biedy nie narobi... wszystko zalezy od kierowcy. serie tez mozna zajechacKrzylu pisze:jest pompa 10mm niedlugo pewnie turbo dojdzie noga ciezsza sie zrobi i niebedzie super komprechyzaprzal pisze:nie no bez przesady, komprecha 30 i wyzej to super komprecha.... oby tylko bylo w miare rowno na kazdym cylindrze.... chyba nominalnie jest 32 wiec komprecha superKrzylu pisze:no niby minimalne jest 26 wiec duzo ci niebrakuje na poszczegolnych
[ Dodano: Pon Sty 14, 2008 11:20 pm ]
dla mnie powyzej 30 w takim starym padalcu to jest super. znam takich ktorzy maja 25 i jezdza i nic ich autom nie dolegasouler pisze:fabryka to juz nie jest [34 bary], ale pojezdzi jeszcze troche.
Zaprzał chyba zapomniałes jakie u mnie turbo będzie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/419 ... 3e64a.htmlzaprzal pisze:seryjne turbo z 1.6td biedy nie narobi..
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
to przeciez seryjne turbo z 1.6td JR 70 konidzidzia24 pisze:Zaprzał chyba zapomniałes jakie u mnie turbo będzie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/419 ... 3e64a.htmlzaprzal pisze:seryjne turbo z 1.6td biedy nie narobi..