W zeszłym tygodniu wybrałem się na południe do Zakopanego... pewnie już tam każdy był
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
nocleg 25zł "Ząb" w najwyżej położonej miejscowości w Polsce. Parę km od centrum zakopca a dużo taniej w dobrych warunkach z widokami na góry... Jedyne co mnie wku.... to wszędzie wyciągają łapę za parkowanie w Zakopanym. Niedługo za piardnięcie trzeba będzie płacić...
pierwsza godzina zeta a za kazdą następną + 2zł
Po Polskiej stronie Tatr polecam Polane Kalatówki i idąc dalej Hale Kondratową jak się dojdzie to są niezłe widoki...
Warto wybrać sie na Słowację... byłem jakoś trzy dni... raz wjechałem przejściem w
Chyżne objeżdżając Tatry wkoło przez takie miejscowości jak Liptovsky Mikulas, Poprad, Kezmarok, Spiska Bela do przejścia w Łysej Polanie... po drodze autostradą... później się dowiedziałem że na granicy trzeba było wykupić winietę, na szczęście mnie nie zatrzymali...
![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
W między czasie byłem też w AquaCity w popradzie... ja akurat wykupiłem Thermal Packet - termalne baseny, sauna parowa, jacuzzi, zjeżdżalnie itp... baseny na polu
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ogólnie warto sie wybrać na Słowację ceny podobne jak w Polsce w sklepach, alkohol minimalnie tańszy, piwo maks 5% alkoholu... Paliwo podobne ceny, tankowałem na stacji Slovnaft ON 38ks...
Mam nadzieje że się komuś przyda moja podpowiedź, jadąc tam nie wiedziałem gdzie i co zwiedzać...
Pozdrawiam