Czy to coś da ?? Wyciszenie za pomocą filcu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czy to coś da ?? Wyciszenie za pomocą filcu.
Jak w temacie. Jestem na etapie usuwania trzasków, skrzypień itp. rzeczy które wkurzają mnie podczaj jazdy. Chodzi dokładnie o tylnią częśc pojazdu razem z tylnia kanapą.Na chwile obecna wyciągłem wszystko i zostały mi tylko boczki z przodu w drzwiach nic nie kombinowałem. VW III 1.6 3D. I teraz jak mam to wszystko na wierzchu zastanawiam się bo znalazłem na necie filc tj:
http://moto.allegro.pl/item293179594_wy ... _filc.html
Teraz moje pytanie czy jak to rozłoże pod tylnia kanapą do konca plus do tego pod boczki bedzie jakiś odczuwalny efekt ?? Może już ktoś kombinował z tym filcem i się wypowie. Pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/item293179594_wy ... _filc.html
Teraz moje pytanie czy jak to rozłoże pod tylnia kanapą do konca plus do tego pod boczki bedzie jakiś odczuwalny efekt ?? Może już ktoś kombinował z tym filcem i się wypowie. Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Witaj . ja nie kombinowalem ale znajomy . Jak położysz filc pod tylnią kanapę to zeczywiscie ucichnie ale na drzwi to polecam mate bitumiczną do wygłuszania bo ten filc jak załozysz to nie załozysz boczków . zobacz czy masz ten filc pod wykładziną w kabinie na podłodze , bo moze byc tak ze ktos go wywalił , wtedy zaaplikuj filc z aukcji . Pozdrawiam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Filc jest lepszy bo nie nasiąka tak wodą
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
z tym się nie zgodzę , bo filc nasiąka wodą i wszelkimi płynami do tego długo ją utrzymuje , na drzwi wnęki - tylko mata bitumicznagrandilodz pisze:Filc jest lepszy bo nie nasiąka tak wodą
[ Dodano: 19 Sty 2008 06:45 ]
przykładowa mata bitumiczna - są różne szerokośći na ALL
http://moto.allegro.pl/item293422313_ma ... f_vat.html
Ostatnio zmieniony sob sty 19, 2008 07:39 przez majster heniek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
WItam. Zakupiłem więć ten filc. Nie pieniądze a stwierdziłem że spróbuje. Efekt końcowy - bardzo zadawalający.Poprawa o jakieś 100 %. Choć mam sportowy wydech nie dudni już tak wewnątrz.Słychać go ale dużo ciszej. Jeśli chodzi o audio też jest znaczna poprawa.Dziwęk jest poprostu lepszy. Spędziłem troche godzin nad tym żeby to wszystko ładnie spasowało ale opłacało się. Tu fota jak mi wyszły boczki. Potrzebowałem tylko nożyczek i taśmy klejącej dwu stronnej. Jeśli chodzi o podłoge to położyłem pod siedzeniami + bagażnik (grubszy filc) razem z bokami w bagażniku (cienkszy filc)
Posty odnośnie wilgoci przeczytałem dzisiaj. Póki co nie mam żadnych przecieków więc nie zapeszając, może bedzie dobrze. W każdym bądź razie ja jestem bardzo zadowolony i polecam. Pozdrawiam
[ Dodano: 19 Sty 2008 23:41 ]
A i jeszcze jedno. Dzięki temu znalazłem jedno skrzypienie które mnie bardzo denerwowało. Pod boczkami jak sie je zdemontuje w grodziach jest orginalny docięty steropian. On skrzypiał przy jeżdzie po nierównościach. Jeśli ktoś ma też taki problem a nie wie gdzie już szukać to na pewno to będzie to samo. Wysztarczyło go tylko inaczej osadzić plus wd- 40 i będzie OK. Nastała wreszcie cisza...

[ Dodano: 19 Sty 2008 23:41 ]
A i jeszcze jedno. Dzięki temu znalazłem jedno skrzypienie które mnie bardzo denerwowało. Pod boczkami jak sie je zdemontuje w grodziach jest orginalny docięty steropian. On skrzypiał przy jeżdzie po nierównościach. Jeśli ktoś ma też taki problem a nie wie gdzie już szukać to na pewno to będzie to samo. Wysztarczyło go tylko inaczej osadzić plus wd- 40 i będzie OK. Nastała wreszcie cisza...
-
- Nowicjusz
- Kontakt: