Pioneer DEH-6900IB Warto? co sądzicie?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Warto Pioneer 6900??

Czas głosowania minął pt sty 25, 2008 18:57

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów
Wolę inne... jakie ? :P
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Brykiet
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Pioneer DEH-6900IB Warto? co sądzicie?

Post autor: Brykiet » wt sty 22, 2008 18:57

Witam mam pytanko dotyczące radyjka jak w temacie? moze jest jakis uzytkownik i sie wypowie na ten temat ?

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » wt sty 22, 2008 19:14

Witam.
Ja mam takie radio, napisz tylko jakie aspekty cię interesują? Brzmienie, funkcjonalność, wyposażenie...?

Brykiet
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Brykiet » wt sty 22, 2008 19:32

Hmmm no konkretniej mówiąc to jakość odtwarzanej muzyki, jak sie spisuje z wzmacniaczem,
ogólnie tez o wygląd a także funkcje radyjka (w sumie wszytko co możecie powiedzieć o tym radyjku ) co wam sie w nim podoba co nie ... Bo zastanawiam się nad kupnem tego radyjka tylko jestem nowicjuszem i nie bardzo sie znam. Kumpel mi go polecił

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » wt sty 22, 2008 19:43

Brykiet
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Brykiet » wt sty 22, 2008 19:48

OK dzięki ślicznie i sorki ze nie poszukałem :)

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » wt sty 22, 2008 19:50

Więc tak: wyposażenie ma dobre, praktycznie wszystko ma co radio powinno mieć (pomijając fanaberie) 3 wyjącia RCA na wzmacniacze, sterowanie subwooferem, filtr HPF (kiepsko działający) CD-TEXT wyświetlany w 2 liniach, kilka ustawień dźwięku, szybki tuner radiowy, w miarę czytelny wyswietlacz (możliwość wyłączenia mrugających świecidełek).
Funkcjonalność - ma to szatańskie pokrętło "jog-dial" trzeba przyzwyczaić się do obsługi.. kilka przycisków bezpośredniego dostępu do głębiej położonych funkcji.
Brzmienie - "pioneerowe" może lepsze od najniższych modeli ale trzeba lubić, w miarę dynamiczne, nie ma tak agresywnych wysokich tonów jak Pioneery lubią mieć (funkcji LOUD nawet nie ruszaj). Ma dość dobrze rozbudowane regulacje dźwięku, przez co idzie go opanować pod względem brzmieniowym.
Jeśli chodzi o odtwarzanie Mp3 to radzi sobie z każdą płytą (CD-R/RW) szybko wczytuje katalogi, łatwo przemieszcza się pomiędzy folderami, wyświetla wszystkie info ID.
Do minusów zaliczył bym to, że niektóre funkcje działaja TYLKO z pilota, jak np bezpośredni dostęp do zaprogramowanych stacji radiowych.
Podsumowując - Warto - zależy za jaką kasę :grin:
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 19:52 przez Slavwek.ie, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”