To wiem ale rudi59 ma problem i na benzynie i na gazie.darek45 pisze:przez zapchaną dyszę nie będzie chodził na benzynie
Na ciepłym silniku gaśnie!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdź czy do wlotu powietrza do obudowy filtra nie wali bezpośrednio powietrze w czasie jazdy. Miałem taki przypadek w Fieście. Samochód gasł na luzie przy dojeżdząniu do skrzyżowania. Nie moglo dojść. A ystarczyło założyć kawałek rury na wlot aby nie waliło do niego bezpośrednio strumien powietrza. Przez to gasł ale tylko na gazie.rudi59 pisze:wciskam sprzęgło, wrzucam luz i gaśnie.
jeżeli chodzi o gaz miałem taki sam problem...robił mi tak przy większych wiatrach...byłem u gazownika i pokazał mi na czym rzecz polega, wystarczy tylko lekko dmuchnąć w rurę ssącą i silnik zgaśnie...kazał mi rurę skierować tak, żeby powietrze nie waliło bezpośrednio w nią
jeżeli chodzi o benzynę rozumiem, że ma brak wolnych obrotów...nadal obstawiałbym wyczyszczenie dysz w gazniku.
jeżeli chodzi o benzynę rozumiem, że ma brak wolnych obrotów...nadal obstawiałbym wyczyszczenie dysz w gazniku.
A więc oglądałem obudowę filtra powietrza i znalazłem otwór na jakąś rurkę małą, której u mnie nie ma, znalazłem na allegro zdjęcie jakiegoś silnika 1.3 i rzeczywiście idzie tam jakaś rurka. Od czego ona jest, czy to może być przyczyną tego, że gaśnie? Gdzie wchodzi ta rurka?
Zaznaczyłem ja na zielono.
Zaznaczyłem ja na zielono.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Dysze trzeba wykręcic śrubokretem małym. Potem czyms ja wypchnac np. przezuc gume do zucia i podnieść . Wiem ze regulacja w 2e3 jest z boku gaznika . W 2e2 jest od góry a pod nia jest miedziana dysza z nacieciem. Krótko mowiac odkrec "maszt" trzymajacy śrube od wolnych pod spodem zobaczysz złotawa dysze odkrec i wyciagnij.rudi59 pisze:Jak można odetkać tą dyszę
Ten maszcik zawsze jest przykrecony małą śrubka potem go wyjmujesz , pod ni jest dysza.
Masz racje lecz sprawdzic nie zaszkodzi.Nie mam gazu wiec nie wiem jak to dolatuje do kolektora ssacego gaz. Ale na benie to jest czesta przyczzna.jhosef pisze:Tylko że przez zapchaną dyszę nie gasł by na gazie.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Paweł Marek
- V.I.P.
rudi59, postaraj się znaleźć przy gaźniku miejsce gdzie ten wężyk był podłączony, zaślep, powinno się poprawić, oszukaj innych nieszczelnoiści, równiueż w podstawce gaźnika. Jeśli nie znajdziesz- sprawdź skład mieszanki na benie, przy zbyt ubogiej tak może być że gaśnie. Na koniec regulacja LPG - albo zmiana membran w parowniku jeśli stary i regulacja.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Miejsce na rys to sterownanie podcisnieniem klapka od dopływu rodzaju powietrza (zimne ciepłe), brak tego wezyka jesli tern przy filtrze niezaslepiony powoduje falowanie obrotów.
Poszukaj 2 wejsc obok siebie na filtrze powietrza . Tak to powinno wygladac (2e2 gaznik)
Poszukaj 2 wejsc obok siebie na filtrze powietrza . Tak to powinno wygladac (2e2 gaznik)
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Z tego co pamiętam to to się podłącza do filtra w regulator temperatury. Króciek wystaje od dołu obudowy filtra powietrza. Bez podłączenia klapka nie przełącza.rudi59 pisze:Aha, jest to ważna rzecz, czy coś może się dziać jeśli tego nie ma?
Numer 15 na rysunku.
Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2008 16:52 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.