Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ale o tym dowiedzialby sie na VAGu. A diagnostyki mial robione dwie.. tylko ze co to byla za diagnostyka? Byl komp podpinany? Mozesz ewentualnie podmienic wtrysk z kolega i sprawdzic jak Ci auto bedzie chodzilo.evolution pisze:a i jeszce jedno jak jest to silnik 1Z to wymien trzeci wtryskiwacz z czujnikiem ruchu iglicy. w 90 procentach przypadkow za brak mocy odpowiada ten wtryskiwacz
VAG tego nie wykaze..... juz tak z tym wtryskiem jest.Gitner pisze:Ale o tym dowiedzialby sie na VAGu. A diagnostyki mial robione dwie.. tylko ze co to byla za diagnostyka? Byl komp podpinany? Mozesz ewentualnie podmienic wtrysk z kolega i sprawdzic jak Ci auto bedzie chodzilo.evolution pisze:a i jeszce jedno jak jest to silnik 1Z to wymien trzeci wtryskiwacz z czujnikiem ruchu iglicy. w 90 procentach przypadkow za brak mocy odpowiada ten wtryskiwacz
Pozdro
Gitner
Jolanda pisze:Autko jak napisałem wykazuje sie ogólnym brakiem mocy(przyspieszenia) jak kolega powiedział zamula
bardzo prawdopodobne, ale gdyby był naprawde mocno przytkany, to turbina miałaby problem z pompowaniem - a to by wyszło na diagnozie.evolution pisze:sprawdz sobie wydech czy sie katalizator nie rozlecial w srodku lub wydech i nie dlawi przypadkiem w koncowym tlumiku
Częsciej jest to padnięty N75, a wtryskiwcz mozna sprawdzić VAGiem albo miernikiem.evolution pisze:a i jeszce jedno jak jest to silnik 1Z to wymien trzeci wtryskiwacz z czujnikiem ruchu iglicy. w 90 procentach przypadkow za brak mocy odpowiada ten wtryskiwacz
przy dziurach w podcisnieniu, dolocie bedzie kopciłk631 pisze:przepływka wymieniona ,to pozostaje zawór n75 lub zawór turbiny ewentualnie uszkodzony przewód podciśnieniowy.Pozdrawiam
Gratuluje, jak sie okazuje cięzko o dobrego diagnoste - albo ja akurat mam fartawolf243 pisze:Po wizycie na diagnostyce i u sugetiach dwóch "speców" ażeby wymienić komputer (za bagatela 2500zł) a potem turbinę, okazało się że rura od intercoolera była niepodłączona
praktycznie zaden, pomijajac fakt, że w 1Z przepływki padają niezmiernie żadko - to Pierburg a nie Boshćwikła pisze:kurcze a u mnie jest ten problem ze autko idzie jak burza a od 3 tys poprostu przestaje przyspieszac...na piatym biegu do 140 idzie jak burza a potem juz słabo...tak jakby turbina sie odłaczała czy jak...co to moze byc??miał ktos cos takiego....jaki wpływ ma na to przepływomierz
ćwikła pisze:kurcze a u mnie jest ten problem ze autko idzie jak burza a od 3 tys poprostu przestaje przyspieszac...na piatym biegu do 140 idzie jak burza a potem juz słabo...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości