Tak jak mówię, zakładałem przed tym Philipsy NightGuide i jestem pewien że teraz ten HID daje identyczną wiązkę światła tylko że o innej barwie (jeśli chodzi o moc swiecenia to taką samą moc miały te Philipsy) więc nie ma żadnego problemu

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Jak by co soczewki dają taką samą linie świecenia . Soczewka czy nie , to nie ma różnicy . Różnica jest tylko w konstrukcji lampyrnav_piwi pisze:Edit: Jeszcze tak w kwestii wyjaśnienia: Zgadzam się z Tobą, że moje reflektory nie dają takiej lini światłocienia jak soczewki, bo to po prostu nie są soczewki.
Nie ma znaczenia czy soczewka, czy nie, jedne i drugie moga miec taka sama linie, jaka powinny miec i w jednych i drugich wkladaja seryjnie zwykle zarowki i xenonyrnav_piwi pisze:Zgadzam się z Tobą, że moje reflektory nie dają takiej lini światłocienia jak soczewki, bo to po prostu nie są soczewki.
rnav_piwi pisze:Dają taką wiązkę światła jak powinien ten typ reflektorów, tyle że barwa światła jest inna.
Dawno takich bzdur nie czytalem, jak by swiatlo mialo taka sama moc, to nikt by sie nie bawil w xenony a kolor to zupelnie inna sprawa, fabrycznie dana 4300K-5000K czyli prawie tyle co dobre zarowki a moc swiatla duzo wieksza.rnav_piwi pisze:nie świecą mocniej od Philips Nightguide H7R
Powinna byc taka __/--- (oczywiscie bez tego wystajacego do goryDj Darecki pisze:UcHO, Czasem dla Xenona wiązka nie musi być taka ? __ __/ ?
Wg mnie nie .Goofi pisze:Dj Darecki napisał/a:
UcHO, Czasem dla Xenona wiązka nie musi być taka ? __ __/ ?
Powinna byc taka __/--- (oczywiscie bez tego wystajacego do gory)
Ale powiedz czemu?sokolnh pisze:Dj Darecki napisał/a:
Prawidłowe ustawienie świateł w PL w soczewce czy w zwykłych ( nie ma różnicy )
nie zgodze sie z tym, że tak samo ma byc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości