pytanko o sprężynki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
pytanko o sprężynki
witam czy orjentuje sie ktoś czy można do zwykłego zawieszena załozyć sprężynki obniżające , jak tak to jakie -40 to chyba max tak mi sie obiło o uszy i czy bardzo zmieni sie komfort jazdy chodzi mi o to czy bedzie duzo twardszy
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Jasne że można!
Najlepiej o progresywnej charakterystyce. Jednak musisz się liczyć z tym że szybciej padną amorki (jeśli będą seryjne).
Lepszym rozwiązaniem jest założenie sportowych amorków przy seryjnych spręzynach.
Auto może nie siedzi na glebie alle dobrze trzyma w zakrętach.
Wybór nalezy do ciebie: Wygląd czy Jazda!
Pozdro!
Najlepiej o progresywnej charakterystyce. Jednak musisz się liczyć z tym że szybciej padną amorki (jeśli będą seryjne).
Lepszym rozwiązaniem jest założenie sportowych amorków przy seryjnych spręzynach.
Auto może nie siedzi na glebie alle dobrze trzyma w zakrętach.
Wybór nalezy do ciebie: Wygląd czy Jazda!
Pozdro!
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
-
- Użytkownik
- Kontakt:
miałem u siebie sportowe twarde zawieszenie koni i spreżyny weitrec 60/60 ,autko miało czad wygląd ale kiłowato sie jeżdziło wiec kupiłem standard spoko sie jeżdzi ale kiła sie zrobiła z wygladu myslałem że jak do seryjnych założe springi sport to polepszy sie wyglad i nie bedzie tak trzesło jak przedtem.
Ale chyba jednak zostane przy tym standardzie .Zobaczymy!!!!
Dzieki
Ale chyba jednak zostane przy tym standardzie .Zobaczymy!!!!
Dzieki
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Generalnie kolory oznaczają producenta, ale bywa inaczej. Golfy charakteryzują się twardym zawieszeniem, tak więc niektórym może się wydawać, że standardowa zawiecha, to jakaś twarda deska
Z tego co pamiętam czerwone sprężyny robi między innymi H&R, który słynie z dobrych i bardzo twardych zawieszeń.
Z tego co pamiętam czerwone sprężyny robi między innymi H&R, który słynie z dobrych i bardzo twardych zawieszeń.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
-
- Użytkownik
- Kontakt:
A ja z powrotem załozyłem sporta hehehehe i autko z powrotem ma swój wygląd i co zaskakujące wcześniej miałem obniżenie 60/60 z przodu krótki amorek z tyłu twardziel żółty koni springi obydwa weitec , zmieniłem bo w standardzie którego kupiłem musze zmienić sprężyny, ale wymieniłem tylko przód i ludzie cud teraz przy standardowym tyle autko siedzi podobnie a jest w 100 % lepszy komfort jazdy niz przedtem.Wtedy skakał na wybojach a teraz jest gitara chyba zostawie tak jak jest bo ładnie wygląda .
Zucił bym fotki ale nie wiem jak
Zucił bym fotki ale nie wiem jak