Jaka macie skrzynie w 1.6 D?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- PePeNiEbKo
- Nowicjusz
- Kontakt:
- PePeNiEbKo
- Nowicjusz
- Kontakt:
Bez oznaczeń to trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo chyba wszyscy tu (oprócz Ciebie) mają w swoich TD skrzynie 5-biegowe, tak wyszły z fabryki i się nie "sypią".PePeNiEbKo pisze:bez oznaczeń może
Jeśli ta skrzynia z "dawcy" ma oznaczenie 4S, to na pewno da radę, bo spora część z nas na takiej jeździ (występowały zarówno w D jak i TD). Ogólnie myślę, że problemów wytrzymałościowych nie powinno być na żadnej pasującej skrzyni, bo nie są to auta o tak wielkich mocach i momentach obrotowych żeby tryby miały się mielić, najszybciej padają sprzęgła (szczególnie w autach po modach, także u mnie ) i to ono jest chyba najbardziej newralgicznym punktem przeniesienia napędu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
chciałbym w moim JP ku 90 r zamontowac skrzynie 4S rozumiem ze podejdzie plug&play?
czy dodatkowo trzeba zmianiac ciegla sterujece ? mechanizm zmiany biegów ?
z tego co wyczytalem w silnikach benzynowych trzeba bylo zmienic caly mechanizm zmiany biegow. Obecnie mam model skrzyni biegow 3R (4 biegi)
Dodatkowo ETKA pokazuje inna podpore mocujacą lapę skrzyni biegow z poduszka jak to sie ma w rzeczywistości ?
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 7:22 pm ]
prosze o info!
skrzynia po wymianie w zasadzie plug&play wazne aby miec klp z ta podpora, oraz zmienic plastikowe biale ciegło sterujace, jest innej długosci ale to w zasadzie powinno byc ze skrzynia biegow
czy dodatkowo trzeba zmianiac ciegla sterujece ? mechanizm zmiany biegów ?
z tego co wyczytalem w silnikach benzynowych trzeba bylo zmienic caly mechanizm zmiany biegow. Obecnie mam model skrzyni biegow 3R (4 biegi)
Dodatkowo ETKA pokazuje inna podpore mocujacą lapę skrzyni biegow z poduszka jak to sie ma w rzeczywistości ?
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 7:22 pm ]
prosze o info!
skrzynia po wymianie w zasadzie plug&play wazne aby miec klp z ta podpora, oraz zmienic plastikowe biale ciegło sterujace, jest innej długosci ale to w zasadzie powinno byc ze skrzynia biegow
Ostatnio zmieniony pt maja 23, 2008 18:41 przez BruceLee30, łącznie zmieniany 4 razy.
Koledzy mam problem. Chce do swojej dwójeczki zainstalować silnik diesla i posiadam skrzynie 4t. Jak to bedzie sie razem spisywać?? Skrzynia pochodzi z golfa mk2 1.8 benz z 89 roku i boje się żeby przy 120km/h silnik z budy nie wyskoczył. Prosze o odpowiedz bo jak najszybciej musze się za to zabrać.