Witam
Mam w VW silnik 1,9td wczesniej był 1,9SDI.
Po wymianie silników cały czas swieci mi sie kontrolka od cisnienia i pika buzer.
Kupiłem nowy czujnik ten z siwym kołnierzem i tu moje pytanie bo sa dwa czujniki cisnienia oleju jeden przy podstawie filtra drugi w głowicy gdzie ma byc który??
z brazowym kołnierzem w głowicy?? czy z siwym
2 pytanie jakiego koloru kabelki ida do tych czujników??
Prosze o szybką pomoc jutro mam wyjazd i nie wiem co robic:(
czujniki ciśnienia oleju po swapie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czujniki ciśnienia oleju po swapie
Ostatnio zmieniony sob lut 02, 2008 17:39 przez klexus, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
czujniki dobiera sie po kolorku. ten ktory reaguje na nizsze cisnienie powinien byc w glowicy [chyba, ze pamiec mnie juz zawodzi]
Ostatnio zmieniony sob lut 02, 2008 17:36 przez souler, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
an jeśli chodzi o kolory kabelków to który gdzie ma być mam 2 żółty i niebiesko czarny??
ten niebiesko czarny jak dotykam obudowy silnika to świeci sie kontrolka od oleju??
znalazłem coś takiego
ale nadal nie wiem gdzie jaki przewód podpiąć. proszę niech ktoś luknie jak u niego jest pod maską
HELP
ten niebiesko czarny jak dotykam obudowy silnika to świeci sie kontrolka od oleju??
znalazłem coś takiego
ale nadal nie wiem gdzie jaki przewód podpiąć. proszę niech ktoś luknie jak u niego jest pod maską
HELP
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2008 14:13 przez klexus, łącznie zmieniany 1 raz.