Czujniki cisnienia oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jablo81
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czujniki cisnienia oleju
Witam,mam pytanko jak w temacie:
silnik 1.4
Jakie sa kolory czujnikow oleju tych w glowicy i jakie cisnienia maja? Pytam poniewaz mam wycieki wlasnie z jednego. U mnie kolory aktualnie to bialy i niebieski
silnik 1.4
Jakie sa kolory czujnikow oleju tych w glowicy i jakie cisnienia maja? Pytam poniewaz mam wycieki wlasnie z jednego. U mnie kolory aktualnie to bialy i niebieski
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
No ja niedawno zakładałem Posta o czujniki w silniku ADZ. MIałem biały i brązowy a w sklepie (nie jednym) okazało się że ma być biały i niebieski. Więc sam nie wiem. Jeden koleś wyczytał w katalogu ze niebieski i brązowy można wkręcać zamienniemiś fazi pisze:a mam że powinny być , brązowy 0,03 MPa oraz niebieski 0,025 MPa
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]
no to ktoś wciska Ci kit , niebieski ma 0,025 MPa a brązowy 0,03 MPa , w silniku ADZ mają być biały i brązowy , poaza tym czujnik biały jest zwierny a brązowy rozwierny , w tych silnikach masz dynamiczną kontrole ciśnienia oleju , i jak dasz inne czujniki to będzie Ci świrować kontrolka i piszczyk od oleju
Czy czujniki w silniku 1.8 90ps są takie same czy jakieś inne kolory? mam jeden niebieski i właśnie świruje mi kontrolka oleju.
z góry dzieki
pozdrawiam
z góry dzieki
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 12:15 przez artuss.s, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
No wiesz co pytałem w dwóch duzych sklepach i w obu stwierdzili że ma byc niebieski choc brązowyteż mieli. Zamontowałem więc biały i niebieski. Wszystko działa bardzo dobrze nie ma problemów z kontrolką i brzęczykiem (a wcześniej były i biały czujnik przeciekał). Czy te 0,05MPa ma aż tak duże znaczenie w przypadku czujnika. Jeśli mógłbys sprawdzic na pewno to będe wdzięczny bo nie chcę zajechać silnikia przez nie działający czujnik ciśnienia.miś fazi pisze:i jak dasz inne czujniki to będzie Ci świrować kontrolka i piszczyk od oleju
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.