t-tas dzięki za pomoc! weberka juz mam z pneumatycznym otwieraniem 2 przepustnicy, kolektor dolotowy od mk2 tez. teraz kwestia dorobienia kryzy i zamontowania wszystkiego. A i jak sprawuje sie twoje autko na tym gazniku? Jakie spalanie chodzi mi o benzyne bo lpg nie mam?ale ja pisałem koledze o montażu webera na silniku JB w MK1 gdzie taką operację przeprowadzałem i wiem ile jest tam miejsca- co do mk2 jest łatwiej
O swapie Pierburga 2E2 na WEBERA z Fiata 125p + ankieta :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wili18 czyli gorny poziom na 6 mm a dolny na 14 ? mam bodajze 34 DCHD. mierzyles z uszczelka u siebie? czy iglica bedzie schowana czy nie to nie ma roznicy, musi sie po prostu podniesc na maxa plywak? bo w poradach cos o iglicy pisze, bla bla ...
i jeszcze jedno - jak Ty masz u siebie rozwiazany dolot?;]
i jeszcze jedno - jak Ty masz u siebie rozwiazany dolot?;]
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
Gashkas, mierzyłem z uszczelką, górny poziom na 6mm regulujemy gnąc blaszke pływaka stykającą się z zaworkiem iglicowym przechylamy pokrywę gaźnika aby zasymulować paliwo wypierające pływak i mierzymy odległość pływaka od pokrywy gaźnika blaszka opiera się o zaworek. Dolny poziom regulujemy drugą blaszką opierającą się o zaworek z tyłu. Pływak ustawiony na 14mm będzie opierał sie tylko tam.
mk2 1.3 CL ==>1.9TD GTD viewtopic.php?f=87&t=297867
Do mocowania oryginalnego dolotu z gaźnika vw trzeba wykonać kryze w na którą nakłada sie ori obudowe przy stosowaniu miksera do lpg trzeba podciąć maskę aby nie opierała się na obudowie filtra.
mk2 1.3 CL ==>1.9TD GTD viewtopic.php?f=87&t=297867
Ja mam u siebie dolot rozwiazany w taki sposób. Dla tych co chcieli zobaczyć jak u mnie jest zainstalowany BLOS.
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Tą ostatnią znalazłem w szopie z gratami u mojego wójka. Pochodzi od Audi 2.2 E '84
poprzednia pochodzi ok KR'a. Dobrze mam sprawę rozwiązaną bo na gaźniku mam dorobiona kryzę na którą pasują wszystkie gumu na przepływomierz klapowy mechanicznego wtrysku, więc niewykluczone że guma będzie jeszcze insza tylko musze odpowiednia znaleźć.
A co do pływaka....
za duży poziom:
- duże spalanie
- nie chodzi na wolnych obrotach; zalewa go
- może wyciekac paliwo spod komory pływakowej
Za mały poziom:
- nie wkreca się na obroty
- muli się
- szarpie
- gaśnie
to tak od siebie nie książkowo.
gashkas ale jak Ci ten golfik 180 km/h leci???
No Kurna mój 160 km/h i koniec jak bym go nie ustawił. Holera bierze silnik zdrowy.
poprzednia pochodzi ok KR'a. Dobrze mam sprawę rozwiązaną bo na gaźniku mam dorobiona kryzę na którą pasują wszystkie gumu na przepływomierz klapowy mechanicznego wtrysku, więc niewykluczone że guma będzie jeszcze insza tylko musze odpowiednia znaleźć.
A co do pływaka....
za duży poziom:
- duże spalanie
- nie chodzi na wolnych obrotach; zalewa go
- może wyciekac paliwo spod komory pływakowej
Za mały poziom:
- nie wkreca się na obroty
- muli się
- szarpie
- gaśnie
to tak od siebie nie książkowo.
gashkas ale jak Ci ten golfik 180 km/h leci???
No Kurna mój 160 km/h i koniec jak bym go nie ustawił. Holera bierze silnik zdrowy.
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tez bym musial cos pokombinowac i zmienic dolot.
U mnie chyba troche sie muli, choc nie mam teraz porownania do 1,6 na innym weberze lub pierburgu:/
A jak sprawdzic czy lapie lewe powietrze - skrecic sklad mieszanki na maxa i powinien zgasnac? Bo mam wolne obroty na poziomie 1000-1100 a srubka z wolnych cala wykrecona.
180km/h raz mi pokazalo, gumy 185/60/14, moze z tylu powialo a teraz to katalogowe 165 wyciagnie, 170 sie zdarzy niekiedy
U mnie chyba troche sie muli, choc nie mam teraz porownania do 1,6 na innym weberze lub pierburgu:/
A jak sprawdzic czy lapie lewe powietrze - skrecic sklad mieszanki na maxa i powinien zgasnac? Bo mam wolne obroty na poziomie 1000-1100 a srubka z wolnych cala wykrecona.
180km/h raz mi pokazalo, gumy 185/60/14, moze z tylu powialo a teraz to katalogowe 165 wyciagnie, 170 sie zdarzy niekiedy
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 17:49 przez Gashkas, łącznie zmieniany 1 raz.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
wiesz z tym lewym powietrzem to jest taki fajny sposób (sam nie sprawdzałem ale ponć działa) bierzesz jakiś łatwopalny spray- dezodorant, WD-40 czy coś podobnego. Odpalasz zostawiasz na wolnych obrotach i psikasz w miejsce gdzie prawdopodobnie łapie lewe powietrze obroty powinny lekko wzrosnać.
Musisz też sprawdzić podstawę Weberka bo czesto lubi sie tam robic banan, no i sprawdź pokrywe pływakową bo mozna ją też przeciągnąć śróbami i robi sie szczelina miedzy korpusem.
To tyle jesli chodzi o lewe powietrze.
Pozdro
Musisz też sprawdzić podstawę Weberka bo czesto lubi sie tam robic banan, no i sprawdź pokrywe pływakową bo mozna ją też przeciągnąć śróbami i robi sie szczelina miedzy korpusem.
To tyle jesli chodzi o lewe powietrze.
Pozdro
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzieki, wezme AXE i sprobuje czy 'efekt axe' tez na mojego golfa dziala, czy wprawi jego silnik w wieksze obroty ;D
boje sie tylko zeby nie mial luzu na przepustnicy:/
ale to sie okaze moze jutro
boje sie tylko zeby nie mial luzu na przepustnicy:/
ale to sie okaze moze jutro
na to tez jest sposób, kupujesz zestaw naprawczy przepustnicy czyli ośkę I przepustnicy odpowiednio większej średnicy i rozwiercasz otwór w gaźniczku. i w ten sposób kasuje się luz.Gashkas pisze:boje sie tylko zeby nie mial luzu na przepustnicy:/
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
znalazłem takie coś ,może się komuś sprzyda,choc tutaj widze są więksi fachowcy-praktycy ,a nie tylko w teorii znajacy Webery
http://www.zkue.ime.pw.edu.pl/~jarek/Di ... nik_v1.pdf
[ Dodano: 06 Lut 2008 14:02 ]
poza tm znalazłem w piwnicy swojego starego Webera ,przemylem go troszke wyczyściłem,a oznaczenie jakie znalazłem to Weber 34 DCHD 12,i jakis nr 1176.
Ciekaw jestem co to za gaźnik,na pewnoz 1500 ccm bo tylko takimi się poruszałem kilka lat temu,ale może ktoś mi podpowie coś więcej,potem wkleję jakieś fotki jak tylko znajdę aparat bo telefonen nie chcę robic bo bylaby żenada
[ Dodano: 06 Lut 2008 14:22 ]
oto fotki mojego egzemplarza:
udalo mi znaleźc nawet platik i pręt do sterowania przepustnicą
mam pytanie:
-od czego jest ten kawałek jakiejś linki ,nie wiem czy będę tego potrzebował w Golfie?
http://www.zkue.ime.pw.edu.pl/~jarek/Di ... nik_v1.pdf
[ Dodano: 06 Lut 2008 14:02 ]
poza tm znalazłem w piwnicy swojego starego Webera ,przemylem go troszke wyczyściłem,a oznaczenie jakie znalazłem to Weber 34 DCHD 12,i jakis nr 1176.
Ciekaw jestem co to za gaźnik,na pewnoz 1500 ccm bo tylko takimi się poruszałem kilka lat temu,ale może ktoś mi podpowie coś więcej,potem wkleję jakieś fotki jak tylko znajdę aparat bo telefonen nie chcę robic bo bylaby żenada
[ Dodano: 06 Lut 2008 14:22 ]
oto fotki mojego egzemplarza:
udalo mi znaleźc nawet platik i pręt do sterowania przepustnicą
mam pytanie:
-od czego jest ten kawałek jakiejś linki ,nie wiem czy będę tego potrzebował w Golfie?
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]