[mk2 gti] zmiana glowicy na 16v w silniku GTI typ PB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mk2 gti] zmiana glowicy na 16v w silniku GTI typ PB
witam! czy jest mozliwosc swapu samej glowicy na 16v w silniku pb 1,8 na digifancie2??
czy do tego jest mozliwosc zalozenia chlodzenia na denko tloka?
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!
-
- Nowicjusz
Re: [mk2 gti] zmiana glowicy na 16v w silniku GTI typ PB
simens pisze:witam! czy jest mozliwosc swapu samej glowicy na 16v w silniku pb 1,8 na digifancie2??
Zabieg raczej za drogi lepiej cały kupić, było setki razy na forum.
Ad1 potrzebujesz: głowice, koła rozrządu na wał, wałek pośredni i rozrządu, tłoki, wałek pośredni, przerzucić aparat do głowicy, pasuje jeszcze zmienić pompe oleju i dołożyc natrysk, generalnie mało opłacalnesimens pisze:witam! czy jest mozliwosc swapu samej glowicy na 16v w silniku pb 1,8 na digifancie2??
Ad 2 potrzebujesz natryski i wydajniejszą pompe
czyli nie ma co kombinowac jak mam GTI na pb i digi2 oraz goly 9a to wytargac pb wstawic 9a podlaczyc digi tak jak bylo nie przerabiajac nic zbytnio ustawic zaplon (aparat podejdzie??) skrecic skrzynie palic i jezdzic??[QT]Devil pisze:Nie, tłoki musisz zmienić bo te w 16v są frezowane. Zwykłe tłoki spotkaja sie z zaworami.
czy korbowody i wal w silniku 9a sa takie same jak np w pb czy rp?? chodzi mi o dl i mocowanie do walu i tloka??
jak juz pytalem o glowice to chodza sluchy ze glowica 9a rozni sie od tej w kR nie tylko kolektorem tylko jeszcze czyms?? jak ktos zna konkretna odpowiedz to prosze o napisanie
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2008 19:02 przez simens, łącznie zmieniany 1 raz.
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czlowieku uzyj katalogu etki czy jakies innej autodaty... to co robisz az sie prosi o banasimens pisze:czyli nie ma co kombinowac jak mam GTI na pb i digi2 oraz goly 9a to wytargac pb wstawic 9a podlaczyc digi tak jak bylo nie przerabiajac nic zbytnio ustawic zaplon (aparat podejdzie??) skrecic skrzynie palic i jezdzic??[QT]Devil pisze:Nie, tłoki musisz zmienić bo te w 16v są frezowane. Zwykłe tłoki spotkaja sie z zaworami.
czy korbowody i wal w silniku 9a sa takie same jak np w pb czy rp?? chodzi mi o dl i mocowanie do walu i tloka??
jak juz pytalem o glowice to chodza sluchy ze glowica 9a rozni sie od tej w kR nie tylko kolektorem tylko jeszcze czyms?? jak ktos zna konkretna odpowiedz to prosze o napisanie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Korbowody sa takie same, wal o innym skoku, reszta wymiarow walu taka sama. Glowica 9A rozni sie od glowicy 1.8 16v wielkoscia komory spalania i srednica kanalow.simens pisze:czy korbowody i wal w silniku 9a sa takie same jak np w pb czy rp?? chodzi mi o dl i mocowanie do walu i tloka??