Problem ze znalezieniem wtyku OBD

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

cotton
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem ze znalezieniem wtyku OBD

Post autor: cotton » wt lut 05, 2008 09:27

witam posiadam golka II gti 16v wersja z canady i tu wlasnie mam problem=) czy ktos pomoze mi zlokalizowac wtyk diagnostyczny zeby mozna bylo go podpiac i sprawdzic co boli mogeo golfa, czesto niewiadomo czemu wchodzi w tryb awaryjny, tak to przynajmniej nazwal moj emchanik a zobjawy to jakby spadek mocy i na luzie zejscie na bardzo niskie obtory. kiedy chcialbym w tym momecie pzyspieszyc auto sie zdlawi pozniej wyje silnik, wchodzi na obroty a w zreczywistosci lewdwo jedize i wogole sie nie zbiera. normalnie sa to podobno dwa kable przy cewce do diagnostyki, tyle ze u mnie sa w innych kolorach i az strach to sorawdzac bo jeszcze cos pojdzie z dymem=) mam przy samym komuterze jeden wolny wtyk i ktos keidys mi powiedzial ze to ejst to, ale tam ejst 3-pinowy a podobno diagnostyczny ma 2-piny. tak czy owak prosze o pomoc moze ktos mial taki problem badz wie gdzie szukac tej wtyczki, z gory dzieki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2008 19:58 przez cotton, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » wt lut 05, 2008 09:36

normalnie zlacze diagnosyczne znajduje sie pod mieszkiem lewarka zmiany biegow, sprawdzales tam ?

cotton
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: cotton » wt lut 05, 2008 19:28

nic tamw lasnie nie mam, zadnego wtyku bo emchanik sprawdzal, ja zreszta tez nie widzialem jak go skladalem po malowaniu wiec ta opcja odpada, pozostaje mi tylko czekac ze moze ktos jeszcze odwiedzi tego posta i pomoze =) z gory dzieki

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » wt lut 05, 2008 19:33

sluchaj, to w takim razie wyjmij srodkowa konslole, te gdzie lewarek siedzi i pod wykladziana poszukaj, moze sie skubana zsunela lub cos :-k

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » wt lut 05, 2008 19:36

U siebie masz OBD1 więc to są dwie dwu-pinowe kostki obok siebie. Najlepiej tak jak mówią wcześniejsi, sprawdź pod wykładziną.

cotton
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: cotton » wt lut 05, 2008 19:46

OBD1?? mozna jasniej =) no poszukam, ale czy napewno?? bo juz niemale klocki mam z tym moim golfem prez to ze to kanadyjczyk, wszytsko na opak wszytsko gdzie indziej i na dodatek gti, albo ja poprostu trafiam do ciulatych mechenikow =) a wracaja do tych kostek mniej weicej skad one maja wychodzic?? juz neiraz rozbieralem srodkowy tunel i nic tm nie widzialem jaki kolory maja byc tych kabelkow?? isa w jakijs jeden wiazce czy osobno??

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » wt lut 05, 2008 19:53

Nie wiem zbytnio jak to idzie w USA modelu ale w europejskim widziałem że idzie ta wiązka oddzielnie. Od konsoli środkowej idzie pod siedzeniem kierowcy i dopiero w okolice skrzynki bezpieczników. Jaki rok jest Twojego Golfa?

cotton
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: cotton » wt lut 05, 2008 20:04

kurcze cos mi swita ze widzialem tem jakis kabel i zastanawilem sie od czego on jest, musze sprawdzic faktycznie czy tam jeszcze siedzi, tyle ze to byl jeden kabel z waska biala wtyczka, cos wlasnie takiego jak taki jeden od cewki moze to byc to??, rok mojego golfa to 91 przyajmniej tam mi sie wydaje =)

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » śr lut 06, 2008 01:01

cotton pisze:tyle ze to byl jeden kabel z waska biala wtyczka
no właśnie jeden z wtyków OBD1 ma biały kolor a drugi czarny

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”