Benzyna w oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zacznijmy krok po kroku od budowy uładu dolotowego:) i wyjdzie co ma uszczelka do paliwa w oleju i kaszy w przypadku przedostania sie płynu z układu chłodzenia a wiec na poczatku jest dajmy nato gaznik mieszanka dalej wedruje przez kolektor ssący do głowicy poprzez zawor ssący na cylinder w kolo ktorego są kanały olejowe i płynu chłodniczego zgadza sie pomiedzy głowica a blokiem silnika jest uszczelka pod wpływem temperatury zdazało mi sie w golfie 3 1,8 gt ze szła mieszanka do miski az wkoncu poszedł olej do chłodnicy a golf do zyda:)a to zalezy tylko od tego w ktorym miejscu uszczelka przeposci moze isc olej na cylinder olej do wody woda na cylinder itd w starszych modelach zasilanych pompą paliwa napedzaną z wałka zdazało sie ze membrana przeposzczała paliwo bezposrednio do miski .ale przyczyna moze byc całkiem inna ja pisze tylko to co wiem i czego sam doswiadczyłem.Pozdrawiam
Jedziesz dłuższą trasę (minimum 100km za jednym razem)
No to jadę dzisiaj na wycieczkę.Tylko mam orzech do zgryzienia , bo chwilowo wymieniony jest sterownik i jeśli oleju nie będzie przybywać to czy to kwestia wymiany sterownika czy tez jazdy na dłuższych odcinkach hmmm , jesli bedzie jednak za duzo oleju poprosze o ponowne sprawdzenie cisnienia w cylindrach,bo chyba cos nie tak z tymi 14 atmosferami, ewentualnie jak zreszta podpowiedzial mi kolega Jacenty udam się do
dobrego gazownika celem zdiagnozowania oprogramowania emulatora i sprawdzenia poprawności instalacji gazowej, a może całkiem odciąć gaz? No ale nie wszystko naraz. Najpierw jazda. Jazda bez trzymanki...żartowałam. Jeżdzę ostrożnie, ale nie jak przysłowiowa baba za kierownicą
No to jadę dzisiaj na wycieczkę.Tylko mam orzech do zgryzienia , bo chwilowo wymieniony jest sterownik i jeśli oleju nie będzie przybywać to czy to kwestia wymiany sterownika czy tez jazdy na dłuższych odcinkach hmmm , jesli bedzie jednak za duzo oleju poprosze o ponowne sprawdzenie cisnienia w cylindrach,bo chyba cos nie tak z tymi 14 atmosferami, ewentualnie jak zreszta podpowiedzial mi kolega Jacenty udam się do
dobrego gazownika celem zdiagnozowania oprogramowania emulatora i sprawdzenia poprawności instalacji gazowej, a może całkiem odciąć gaz? No ale nie wszystko naraz. Najpierw jazda. Jazda bez trzymanki...żartowałam. Jeżdzę ostrożnie, ale nie jak przysłowiowa baba za kierownicą
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 11:01 przez Gośka, łącznie zmieniany 4 razy.
otóż dzisiaj zrobilam tylko z 60 km i jak narazie oleju nie przybywa, pojezdze ze dwa dni jeszcze na dłuzsze odcinki i dam znac, co do gazu -otóz kupilam golfa w 2006 roku i do tej pory nie mialam z nim problemu poza faktem ze kiedy hamowałam z wiekszej predkości to czasami potrafił zgasnać a byl wtedy na gazie -wiem strasznie niebezpieczna sprawa ale to chyba spostrzeżenie z innej beczki i nie ma nic wspolnego z tematem postu,w kazdym razie ten problem jest nieaktualny, wracajac do tematu jutro sprawdze ciśnienie u innego mechanika , przez tego mechanika to pewnie mam wieksze cisnienie niz cylindry w moim samochodzie naraziegreg pisze:co po wycieczce
[ Dodano: 13 Lut 2008 11:41 ]
Sprawa wygląda tak, golfik smiga jak durny, silnik równo pracuje wiec wykluczamy ze wine za podnoszenie sie stanu oleju ponosza wtryskiwacze, wykluczam tez remont zwiazany z wymiana pierscieni (sprawdzilam cisnienie na cylindrach w innym warsztacie i wyszło lux) wiec...co to kurde może być...sa dwie alternatywy(komputer albo coś z gazem) obstaję jednak ze to komputer bo jak narazie oleju nie przybywa-tak na marginesie wiecie może ile kosztuje (używany) bo nowy to pewnie załamka, o 12:00 jeszcze raz wyjeżdzam robić kilometry jak nie przybedzie oleju to temat uwazam za zamkniety, jeśli przybedzie to jeszcze troche Was pomęczę...
[ Dodano: 23 Lut 2008 00:59 ]
Temat zamykam. Wymieniony sterownik. Póki co jest ok, dzięki za rady.
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2008 12:42 przez Gośka, łącznie zmieniany 3 razy.