SWAP - info na temat wyboru silnikow w VW[UPDATE..sprzeglo]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam co ptrzebne do swapa MK3 z silnikiem 1.6 AEA NA 2.0 8v 2E
oprucz:
silnik, wiązka komputer, osprzęt, skrzynia
czy półosie by pasowały czy tesz trzeba od 2E
półosie nie pasują już się dowiedziałem
a czy części od mechanizmu zmiany biegów pasują bo skrzynia chyba jest troche przesunięta?
oprucz:
silnik, wiązka komputer, osprzęt, skrzynia
czy półosie by pasowały czy tesz trzeba od 2E
półosie nie pasują już się dowiedziałem
a czy części od mechanizmu zmiany biegów pasują bo skrzynia chyba jest troche przesunięta?
Ostatnio zmieniony pt lut 29, 2008 00:02 przez rafał1988, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
tyl bez problemu,przód trzeba zwrotnice zmienić na mk2/3 albo dorwać zwrotnice z mk1 GTI i czasem pompę hamulcowa bo może nie wydolić (u mnie została star)
[ Dodano: 24 Mar 2008 03:40 ]
[ Dodano: 24 Mar 2008 03:40 ]
jeśli zrobisz to razem ze sprzęgłem to tak 2.0 ma grubszy wałek sprzeglowygrygor87 pisze:witam mam pytanie dotyczące przeszczepu skrzynii biegów do golfa MK3 a mianowicie czy istnieje możliwość zamontowania skrzyni od silnika 1,8 do silnika 2.0 GTI 8V?????
Z góry dzięki ...
- Undertaker
- Mały gagatek
Witam
reven18 mam do Ciebie prosbę, czy możesz mi powiedzieć jak zakończył się SWAP silnika w Twoim golfie? Ja rownież zamierzam pozbyć się padła 1.4 i wsadzić w komore coś mocniejszego. Motor 1,6 ABU wydaje mi się najrozsądniejszą opcją bo modyfikacje są chyba najmniej kosztowne.
Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
reven18 mam do Ciebie prosbę, czy możesz mi powiedzieć jak zakończył się SWAP silnika w Twoim golfie? Ja rownież zamierzam pozbyć się padła 1.4 i wsadzić w komore coś mocniejszego. Motor 1,6 ABU wydaje mi się najrozsądniejszą opcją bo modyfikacje są chyba najmniej kosztowne.
Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
YOUR PRETTY FACE IS GOING TO HELL
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam! mam golfika mk1 1.3 benzyna z 1978 roku. Golfika kupiłem ze zdjętymi zderzakami i czarną maską. Obecnie oddałem sprężyny do kowala on je zmniejszy i utwardzi(wybrałem takie rozwiązanie ponieważ sportowe zawieszenie jest drogie a mój budżet jest nieco ograniczony) Ale mniejsza z tym do rzeczy: W samochodzie mam zamiar wymienić serduszko bo 1.3 ze skrzynią 4 biegową mnie nie zadowala:P planuje włożyć tam silnik diesla 1.9 TDI od jakiegoś VW np. passata B5. i tu mam problem:( mianowicie jaki silnik kopic aby za bardzo nie przerabiać komory silnika i związanych z z nim podzespołów??
Za podpowiedzi z góry dzięki!!
Za podpowiedzi z góry dzięki!!
milczarobb