Złe spalanie benzyny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

calibra7
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Złe spalanie benzyny

Post autor: calibra7 » śr lut 13, 2008 12:47

Witam! Mam taki problem. Od pewnego czasu w mój golfik mk2 1.3 2G stracił moc, zaczeły szwankowac obroty , zaczął palic zamiast 7 to ok 14litrów, z rury wydechowej śmierdzi zapach jakby nieprzepalanego paliwa, barwa oparów jakby biała, gaśnie na wolnych obrotach a w czasie jazdy w kabinie słyszę odgłos pipkania spod maski jakby jakiś czujnik-coś podobnego jak włączone jest ssanie w maluchu"elegancie".Prosze o poradę
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2008 19:20 przez calibra7, łącznie zmieniany 1 raz.

calibra7

Awatar użytkownika
ppoll27
Forum Master
Forum Master

Post autor: ppoll27 » śr lut 13, 2008 16:39

a nie siadła ci uszczelka pod głowicą ? i czy jestes pewny działania układu zapłonowego ?

jak chesz moge ci podesłac info nt. działania, regulacji i diagnozy tego gaźnika - podeślij maila na PW :bigok:

TDPower

Awatar użytkownika
Reporterek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Reporterek » śr lut 13, 2008 16:57

ppoll27, ja poproszę :) na PW zaraz Ci podam maila z góry dziękuje :bajer:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lut 13, 2008 17:13

calibra7 pisze:Witam! Mam taki problem. Od pewnego czasu w mój golfik mk2 1.3 2G stracił moc, zaczeły szwankowac obroty , zaczął palic zamiast 7 to ok 14litrów, z rury wydechowej śmierdzi zapach jakby nieprzepalanego paliwa, barwa oparów jakby biała, gaśnie na wolnych obrotach a w czasie jazdy w kabinie słyszę odgłos pipkania spod maski jakby jakiś czujnik-coś podobnego jak włączone jest ssanie w maluchu"elegancie".Prosze o poradę
jeśli tosię stało w miarę nagle, to przelewa gaźnik z powodu uszkodzenia pływaka, zaworu iglicowego lub membrany zaworu zubożającego mieszankę.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
czerwus2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czerwus2 » czw wrz 25, 2008 11:04

Witam wszystkich
Ja mam Mk2 1.3 91 rok na wtrysku,benzyna oczywiscie ,jak go właczam rano to jak by cały czas ssanie było właczone i wskazówka poziomu paliwa szybko ucieka w dół ,ostatnio wymienilem jeden przewód od świec bo nie palił na jeden gar, czy to moze byc przyczyną??? pomocy

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”