Witam mam taki problemik bo zdejmowałem zegary zeby zmienic podswietlenie oczywiscie to mi sie udalo ale jak podpinam licznik pod ta wiazke przewodow slysze chwilowo maly silniczek ktory tam jest (nie wiem od czego) i wskazowka od temperatury przechyla mi sie za skale na -
nie wiem co jest grane. Probowalem ustawic to recznie odkrecilem ten plastik oslaniajacy zegary ustawilem ręką wskazowke i bylo wszystko dobrze do momentu... niestety znow spadla ponizej skali co jest grane ??? ;>
Problem ze wskazowka od temperatury w MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grzechu4444
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
Też miałem taki przypadek identycznie spowodowany co u ciebie. Zauważyłem, że silniczki od wskazówek resetują się do pozycji zero po podpięciu zasilania. Poprawiłem to w ten sposób, rozebrany licznik podłączyłem do zasilania i po ustawieniu się silnika w pozycji 0, ręcznie przestawiłem wskazówkę na początek skali. Wskaźnik do dziś jest na poprawnej pozycji.
Też miałem taki przypadek identycznie spowodowany co u ciebie. Zauważyłem, że silniczki od wskazówek resetują się do pozycji zero po podpięciu zasilania. Poprawiłem to w ten sposób, rozebrany licznik podłączyłem do zasilania i po ustawieniu się silnika w pozycji 0, ręcznie przestawiłem wskazówkę na początek skali. Wskaźnik do dziś jest na poprawnej pozycji.
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2008 23:39 przez Alienzorg, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzechu4444
- Nowicjusz
- Kontakt: