Witam,
Chciałbym dowiedzieć się co może być przyczyną falowania obrotów na biegu jałowym. Samochód zachowuje się w taki sposób, że po wrzuceniu luzu obroty skaczą pomiędzy 650 a około 950 i po chwili stabilizują się na 800. Samochód był podpinany do VAG i nie pokazało żadnych błędów. Więc co może być przyczyną takiego zachowania ?? Przepustnica czy może coś innego ??
Dodam, że samochód nie ma zainstalowanego gazu.
Skaczące obroty na biegu jałowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skaczące obroty na biegu jałowym
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 11:36 przez brukselek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pawelekmisiu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przepustnica, aparat zapłonowy lub silniczek krokowy (jeżeli jest )
To sa prawdopodobne problemy. Kiedyś miałem podobne i juz ich nie ma
Pozdrawiam
To sa prawdopodobne problemy. Kiedyś miałem podobne i juz ich nie ma
Pozdrawiam
[i][size=150][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118550&postdays=0&postorder=asc&start=0]Moje dzieciątko MK3 CLEAN!!![/url][/b][/size][/i]
Szybkie auta jeżdżą po prostej... Szybcy kierowcy po zakrętach !!!
- Pawelekmisiu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Komputer może pokazać błędy w przypadku
czujnika Halla tj. HALLGEBER
przepływomierza tj. LUFTMASSENMESSER
Przepustnicy nie pokaże!
Alez przeczyszczeniem jej nie ma większego problemy więc możesz to samemu zrobić!!! U mnie pomogło!
Pozdrawiam
czujnika Halla tj. HALLGEBER
przepływomierza tj. LUFTMASSENMESSER
Przepustnicy nie pokaże!
Alez przeczyszczeniem jej nie ma większego problemy więc możesz to samemu zrobić!!! U mnie pomogło!
Pozdrawiam
[i][size=150][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118550&postdays=0&postorder=asc&start=0]Moje dzieciątko MK3 CLEAN!!![/url][/b][/size][/i]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam, miałem problem z obrotami w AKL, ale pomogło uszczelnienie pękniętej rurki od odpowietrzenia skrzyni korbowej. Ścisnąłem ją przypadkiem i okazało się że jest mała szczelinka. zwykła taśma izolacyjna pomogła bo wymiana tego elementu to koszt rzędu 200zł, ta mała rurka jest zintegrowana z rurą dolotową. Sprawdź tą ryrkę taka z harmonijką.
TAP
Powiem wam, że byłem jeszcze raz na kompie i zrobili jaki test odnośnie powietrza - ilość pobieranego czy coś w tym stylu i stwierdzili, że wszystko jest OK - że nie łapie lewego powietrza. Wskazania sondy lambdy też niby OK. Nie było ani jednego błędu. Powiedzieli, że nie jest to raczej żaden problem z elektryką, a raczej coś mechanicznego. Dzisiaj postaram się przeczyścić przepustnicę i zobaczę czy coś pomoże.
Ostatnio zmieniony sob lut 16, 2008 11:55 przez brukselek, łącznie zmieniany 1 raz.