jak zmienic pasek rozrzadu?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Tutti
Nowicjusz
Nowicjusz

jak zmienic pasek rozrzadu?

Post autor: Tutti » sob lut 23, 2008 14:47

umowilem sie z kolega - ktory nie ma czasu mi zmieniac paska - ze sam sciagne i zaloze nowy, a on potem sprawdzi czy dobrze go zalozylem.
moze mi ktos napisac co mam robic? :P
poki co wiem tylko, ze pokrywe musze sciagnac i bez luzowania kol go zsunac, a jak potem zalozyc? :)

tak przy okazji ile kosztuje wymiana paska u mechaniora? :P

Jerry-GOLF-TDI
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jerry-GOLF-TDI » sob lut 23, 2008 15:45

jeśli nie czujesz sie na silach to nie zabieraj sie za to ale w sumie to prosta naprawa.... zdejmujesz pokrywe, odkręcasz plastikowy korek na skrzyni biegów i ustawiasz by taki znak (jakby przecinakiem zrobiony) na wale ustawił sie idealnie do takiego wypustu na skrzyni biegów (innym slowem by te dwa znaki sie pokyły) potem wkładasz sworzeń w dziure na pompie by zablokowac pompe i jeśli nie masz znaka na kole od głowicy to robisz sobie jakiegoś nowego i na koncu luzujesz nakretke trzymającą rolkę napinającą pasek i zdejmuesz pasek. Nastepnie zakladasz nowy pasek najpierw na wał potem pompa przy czym juz w tym momencie napinasz go lekko w rękach by nie byl luzny i potem napinasz mocniej na kolo od glowicy i zakladasz na rolke. potem napinasz rolke i ją dokręcasz i to wszystko. Pospradzaj potem czy znaki są tak jak były i to wszystko

chodorek1981
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: chodorek1981 » sob lut 23, 2008 17:18

witam, poczytaj tutaj masz wszystko napisane http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44982

[ Dodano: 23 Lut 2008 16:20 ]
http://imageshack.us/?x=my6&myref=h ... hp?t=44982

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”