Jak zmienić czułość alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zmienić czułość alarmu
Włącza mi się alarm praktycznie bez powodu. Zawieje wiatr, ktoś obok zamknie drzwi z aucie itp. słyszałem, że można w jakiś sposób zmienić czułość alarmu. Nie mam pojęcia czy jest to alarm oryginalny-ale raczej nie. Mam do niego pilota. Gdzie może znajdować się jakaś centralka za to odpowiedzialna, czy coś takiego? Proszę o ewentualną pomoc.
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 19:10 przez miras82, łącznie zmieniany 1 raz.
mirek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zwykle jest śróba regulacyjna na danym czujniku, który to powoduje, może to być czujnik mikrtofalowy albo wstrząsowy, trudno powiedzieć, szukaj . Mikrofalowe są zwykle przymocowane gdzieś pod plastykami koło dźwigni ręcznego, wstrząsowe gdzieś do blachy pod plastykami nad skrzynką bezpieczników, ale to tylko gdybanie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to nie jest fabryczne co ci wyje, ale zwykle nad skrzynką bezpieczników lekko w prawo
Znajdź centralkę od alarmu najpierw, potem po kablach poszukasz czujnika, wystarczy doraźnie wypiąć mu wtyczkę od centralki, może mieć 3 lub 4 kabelki zwykle w osobnej wtyczce do centralki
bywa ale rzadko.miras82 pisze:że bywa potencjometr przy samej centralce?
Znajdź centralkę od alarmu najpierw, potem po kablach poszukasz czujnika, wystarczy doraźnie wypiąć mu wtyczkę od centralki, może mieć 3 lub 4 kabelki zwykle w osobnej wtyczce do centralki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.