JAkie glosniczki na poczatek :) ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
50WAT w radiu to w rzeczywistości 25W RMS jak nie mniej. Poleciłbym ci wzmaka i porządne głośniczki. Z tyłu nie powinno się montować głośników (wszyscy tak mówią blablabla...). Najlepiej zainwestuj jak inni w tweeterki, średniotonowe i w skrzynię:). Chyba najlepszy zestaw no i oczywiście wzmacniacz do tego wszystkiego
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
Głuszenie takie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787 głosniki takie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=64410825 radio to http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=64088952 najlepiej jakby trafić 7300 wytrzymalszeprzyciski lub 6300 6400
TUTENHAMON
- Jasio_Zawodnik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Oj widze proponują hertze itd. ludzie skąd wy na to kase grzebiecie ja za 8stówek zmontowałem radio sonego x-plode + plus głośniki jajeczka Mac Audio + mdf + skay na to żeby jakos wyglądało + jakieś kable OFC + dwa seryjne głośniczki z mk2= na początku było fajnie.
Grało bardzo sympatycznie i jak na początek wydaje mi sie zupełnie wystarczająco tyle że po niecałym roku tylne głośniki zaczeły nieczysto grać ( na szczęście sa na 3letniej gwarancji) a przedni głośnik chyba sie ze starości rozsypał:) ale jak na początek było bardzo fajnie i polecam coś podobnego:) szczególnie że "Turysta" ma 1tys zł na początek:) to bedzie miał jeszcze na przednie głośniczki i piwo do chłodzenia gardełka podczas montażu:)
Pozdrawiam i polecam:)
Grało bardzo sympatycznie i jak na początek wydaje mi sie zupełnie wystarczająco tyle że po niecałym roku tylne głośniki zaczeły nieczysto grać ( na szczęście sa na 3letniej gwarancji) a przedni głośnik chyba sie ze starości rozsypał:) ale jak na początek było bardzo fajnie i polecam coś podobnego:) szczególnie że "Turysta" ma 1tys zł na początek:) to bedzie miał jeszcze na przednie głośniczki i piwo do chłodzenia gardełka podczas montażu:)
Może i mały mięsień ale za to jaka dusza!!
Teraz to chyba spory biceps jest :D
Teraz to chyba spory biceps jest :D
- TUTENHAMON
Poczytaj posty to dowiesz się czemu nikt nie poleca twojej konstrukcji.Jasio_Zawodnik pisze:Oj widze proponują hertze itd. ludzie skąd wy na to kase grzebiecie ja za 8stówek zmontowałem radio sonego x-plode + plus głośniki jajeczka Mac Audio + mdf + skay na to żeby jakos wyglądało + jakieś kable OFC + dwa seryjne głośniczki z mk2= na początku było fajnie.
TUTENHAMON
... Do kompletu grzechów głównych brakuje Ci tuby ...Jasio_Zawodnik pisze:sonego x-plode + plus głośniki jajeczka Mac Audio
Jeśli nie miałeś pojęcia o CA, to niestety tak uwaliłeś kasę... ale nie zachęcajmy do tego innych. Poczytaj to forum albo jakiekolwiek inne o nagłaśnianiu auta - nie ekipa malacz upa upa daj basiorem na max, tylko czytaj tam, gdzie wypowiadają się fachowcy . Przeczytasz, dlaczego nie kupuje się radia SONY , dlaczego jaja brzmią gorzej niż okrągłe membrany ... Dowiesz się też dlaczego tuba to zło i nie może nawet stanąć koło skrzyni . Rozumiem, ze już wydałeś kasę i masz to co masz..., ale zachęcanie innych do powielania Twoich błędów jest nonsensem . Nie zrób z tego ataku na Twoja osobę - nic do Ciebie nie mam.. ale do Twojego zestawu - owszem . Absolutnie nie jest on godny polecenia komuś, kto kompletuje swój własny. Nie twierdzę, że nie wydobywają się z niego żadne dźwięki oraz, że w aucie panuje cisza... Ale za wydaną przez Ciebie kwotę można było mieć dużo, powtarzam - dużo lepszy efekt . Jasne, że nie każdy ma słuch absolutny, kupę forsy i jeździ na zawody... ale tu nie o to chodzi. Rzecz polega na tym, żeby za daną kwotę kupić jak najlepszy i rozsądniejszy zestaw ... a Twój z pewnością takim nie jest . Dla Ciebie gra - extra; fajnie ze Ci się podoba, ale jest skoro jest możliwość uzyskania lepszego odsłuchu za te same pieniądze... - to dlaczego nie... ?
Myślę, ze to co zaproponował TUTENHAMON jest godne uwagi ... Jego porada opiera się na wiedzy i doświadczeniu a nie na utopieniu własnej kasy. Żebyś nie mówił o wazelinince - wpadnij tu, tu czy tu (o tym nie wspomnę...)... Wielu ludzi powie to co Tut ...
Pozdr .
:bylo: :bajer:
- TUTENHAMON