Wytrzymałość TDI?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
No czytam posty o przebiegach i nie mogę vw to jest jednak prze hu...te przebiegi są imponujące, rozmawiałem dziś z kolegą który kiedyś pracował w seacie i kumple z innego salonu seata przesyłali mu ksero 3 książek serwisowych Seata Toledo TDi 110KM z przebiegiem uwaga.. 1.000.000 kkm bez remontu silnika, Auto gonione podobno tylko po zachodnich autostradach, wszystkim właścicielom vw i pochodnych życzę takiego lub podobnego przebiegu. Auto zostaje w domu już jestem przekonany
Raf
A tak ciężko było kupić usługę VAG-a za 100 z dojazdem na miejsce. Jak ktoś zawodowo się tym zajmuje to by Ci wszystko powiedział o aucie.Rafał 8657 pisze: Na to mechanik pokazał na kompie przebieg 244kkm
Mój ma 396 tys przebiegu...a może 696 - choć wątpię. Śmiga aż miło. Nie wciąga prawie wcale oleju. Wycieki ma ale to normalne. Leci 180 (pomiar na gps).
No ale jak ktoś wierzy,że 10 letni tdik ma przebieg 150 tys...to gratuluje wiary i 3mam kciuki
Panowie to ja wam opowiem moją historię Mojego mk4 99/00 kupiłem w marcu 2007 na budziku 134kkm salon polska 3 właściciel. Mówię sobie ok stan calkiem niezły, wszystko tak jakby ok,ale... ostatnio zwariowal alarm, pojechałem do kolesia od tych usterek, podpiął vag-com a tam szok 386kkm. Nogi mi się ugięły. obecnie na budziku ok 160 kkm pali 0,7 l oleju na 10kkm. Jestem w kropce sprzedać czy nie oto jest pytanie?
Jeśli autko jest w porządku, nie ma wielkich oznak takiego przebiegu, chodzi ładnie, śmiga też ładnie.. to myślę, że nie ma co panikować. Poza tym, poczytaj sobie posty kolegów powyżej jaką to żywotność mogą osiągać nasze poczciwe TDI-kiŁukaszM pisze:Panowie to ja wam opowiem moją historię Mojego mk4 99/00 kupiłem w marcu 2007 na budziku 134kkm salon polska 3 właściciel. Mówię sobie ok stan calkiem niezły, wszystko tak jakby ok,ale... ostatnio zwariowal alarm, pojechałem do kolesia od tych usterek, podpiął vag-com a tam szok 386kkm. Nogi mi się ugięły. obecnie na budziku ok 160 kkm pali 0,7 l oleju na 10kkm. Jestem w kropce sprzedać czy nie oto jest pytanie?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja uważam że TDI jest wytrzymały przynajmniej patrząc po swoim (dostaaje baty czasami-oczywiście zgodnie z podstawowymi zasadami humanitaryzmu ) A mój qmpel miał Audikę TDI 1z w momencie jak ja kupił na blacie miała 220.000 tys około. On sam najezdził blisko 300 tys. (a jak babcia to on nie jezdzi ) I gdyby jej nie ukradli to pewnie jeszcze by nią smigał.
dokładnie, ja swoim rocznie robie około 30 tyś, może trochę ponadtomcio pisze:phanteon napisał/a:
Powtórzę się jeszcze raz...jak ktoś wierzy,że tdik robi 15-20 tys rocznie...to gratuluje poczucia humoru.
ja tam wierzę, tato mój ma co prawda HDI Peugeota i po 4 latach ma 30000 od nowości, wszystko jest możliwe, nie każdy jeździ dalekie traski.
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
A ja kupilem swojego jak mial 165kkm, samochod 10letni, przebieg sprawdzony w serwisie...
Trzeba patrzec co sie kupuje, mozna jeszcze wyczesac te "rodzynki"
Trzeba patrzec co sie kupuje, mozna jeszcze wyczesac te "rodzynki"
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Nie wiem co mial zamiar ten gosciu, samochod do 2006 mial jeden wlasciciel, przejechal nim 130kkm, pozniej zmienil sie wlasciciel a jakiegos turka, i on strasznie zaniedbal samochod, kierownica troche wytarta w jednym miejscu, fotel tel lekko wytarty. Wnioskuje z tego ze Turek jezdzil nim po miescie...
Ale w sumie przebieg nie jest dla mnie tak wazny jak stan tech silnika, a stan mojego silnika jest naprawde bardzo dobry.
Ale w sumie przebieg nie jest dla mnie tak wazny jak stan tech silnika, a stan mojego silnika jest naprawde bardzo dobry.
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
ale wy macie problemy kupiliscie kota w worku okazuje sie ze ma 220000 i wiecej i co ??
co to jest nawet te 250000 i 300000 na vw diesla ?? nad czym sie zastanawiacie prosze przegladnac dokładnie ogłoszenia w niemczech tam auta maja po min 200000 a w polsce od 150-180000 po drodze gubia te kilometry ?? tylko w polsce jest jakas dziwna opinia ze jak ma koło 200000 to juz złom to nie fiaty i polonezy ludzie mój ma 200000 asv z tego ponad połowa na programie hula jak złoto nie popadajmy w skrajnosci lejmy dobra ropke i lejmy dupe benzyniakom
co to jest nawet te 250000 i 300000 na vw diesla ?? nad czym sie zastanawiacie prosze przegladnac dokładnie ogłoszenia w niemczech tam auta maja po min 200000 a w polsce od 150-180000 po drodze gubia te kilometry ?? tylko w polsce jest jakas dziwna opinia ze jak ma koło 200000 to juz złom to nie fiaty i polonezy ludzie mój ma 200000 asv z tego ponad połowa na programie hula jak złoto nie popadajmy w skrajnosci lejmy dobra ropke i lejmy dupe benzyniakom