od jakiego silnika jest ten komputer (ecu) pf czy pb?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czyli wymagana jest sonda (bo najbardziej oto mi chodzi) wiem że przy BB,CT,FX napewno tak, a z etki wynika że te eku F nie ma sondy chyba że coś mylę to prosze o wyjasnienia.damcio151 pisze:o jest część zamienna ... końcówki w numerze BB , CT , FX
[ Dodano: 07 Mar 2008 21:31 ]
już chyba rozumiem żaden silnik PB nie miał sondy a do tej pory myślałem że każdy PF był fabrycznie wyposażony w sonde i tu sie myliłem teraz wiem że są PF bez lambda i właśnie ten sterownik z koncówką F nie wymaga sondy
MOŻE KTOŚ TO POTWIERDZIĆ CZY DOBRZE MYŚLĘ.
więc pytanie jaką mają moc silniki z tym że ECU jeżeli były w PF i PB a to różnica co do mocy?
przemek-0401
- Paweł Marek
- V.I.P.
ciężko na ten temat znaleźć jakieś info, ale to nie sa jeszcze zaawansowane wtryski, mają w końcu regulację wolnych obrotów i składu mieszanki, więc bardzo prawdopodobne jest że po prostu sondy można nie podlączyć, wyregulować odpowiednio i będzie ok. Tak chyba powinno być skoro etka podaje sterowniki do aut z sondą jako zamienne z tymi do aut bez sondy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wcale tak nie podaje!Paweł Marek pisze:etka podaje sterowniki do aut z sondą jako zamienne z tymi do aut bez sondy
w przypadku sterownika 037 906 022 F bo taki posiadam etka wyjasnia ze nie wymaga sondy a dowiedziałem się między innymi dzieki tej etce oraz z książki że były jednak fabrycznie PF bez sondy tylko pytanie o moc ile miały koni PF (bez sondy z tym sterownikiem) jeżeli ten sam sterownik był także w PB który ma 112
Ostatnio zmieniony pt mar 07, 2008 23:25 przez Tysia, łącznie zmieniany 3 razy.
przemek-0401
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie wiem co masz za wersję Etki, moja (wersja7.0) podaje 037997022NX jako odpowiedni dla aut bez sondy, ty masz F na końcu, do tego jest podany zamiennik 037997022FX, masz to na screenie powyżej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- -Jeloniusz-
- Mały gagatek
Panowie, mam pytanko na prosbe kolegi, ma golfa gti z 88roku z silnikiem PF, jakas tam awaria była i m.in wyszło ze komputer jest spalony, nie mogl dostac od PF to kupil od PB z golfa z 90roku, na tym komputerze bylo napisane digifant II, czy silnik powinien normalnie na tym chodzić? Czy bedą jakies skutki uboczne ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
- -Jeloniusz-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
- -Jeloniusz-
- Mały gagatek