Miekki pedal hamulca
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Miekki pedal hamulca
1,9TD 1994r.
Mam problem z hamulcami. Pedał hamulca wydaje mi się dosyć miękki i tak jakby wpadał! jest też nierówny czasem wyższy czasem niższy zależy od obrotów silnika jakie przed momentem były. Wymieniłem już szczęki i linki hamulca ręcznego klocki hamulcowe! Na wyłączonym silniku pedał jest twardy i nie można go wcisnąć. na włączonym silniku naciskam pedał i mogę go coraz mocniej wpychać! Jak go podnieść i ustabilizować, aby nie wpadał??? Caly uklad ma swiezy plyn i jest odpowietrzony!:(
Nie mam pomysłu co z tym zrobić. u mechanika dowiaduję się tyle że jest ok bo samochód hamuje! ale było inaczej! Pedał był twardy!
Mam problem z hamulcami. Pedał hamulca wydaje mi się dosyć miękki i tak jakby wpadał! jest też nierówny czasem wyższy czasem niższy zależy od obrotów silnika jakie przed momentem były. Wymieniłem już szczęki i linki hamulca ręcznego klocki hamulcowe! Na wyłączonym silniku pedał jest twardy i nie można go wcisnąć. na włączonym silniku naciskam pedał i mogę go coraz mocniej wpychać! Jak go podnieść i ustabilizować, aby nie wpadał??? Caly uklad ma swiezy plyn i jest odpowietrzony!:(
Nie mam pomysłu co z tym zrobić. u mechanika dowiaduję się tyle że jest ok bo samochód hamuje! ale było inaczej! Pedał był twardy!
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 02:08 przez tomciops, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego a wymieniles cylinderki?
pozatym moze to byc takze pompa Vacku. W niej jest membrana ktora moze przepuszczac powietrze. Mialem ja kiedys padnieta dmuchala w obie strony a powinna w jedna i wlasnie takie przyczyny mailem w mk2 (SB). koszt takiej pompy uzywka od 50zl.Wyjmij ja i sprawdz. Dmuchajac i zasysając powietrze jezli bedzie przepuszczac to ona.
pozatym moze to byc takze pompa Vacku. W niej jest membrana ktora moze przepuszczac powietrze. Mialem ja kiedys padnieta dmuchala w obie strony a powinna w jedna i wlasnie takie przyczyny mailem w mk2 (SB). koszt takiej pompy uzywka od 50zl.Wyjmij ja i sprawdz. Dmuchajac i zasysając powietrze jezli bedzie przepuszczac to ona.
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Cylinderki wymienione. Układ szczelny, brak wycieków. Jak rozpoznać czy to pompa hamulcowa czy też Vacum pompa? Jak wyciągnąć pompę vacum? ona tylko ma dwie śruby mocujące w bloku? z niej jakiaś linka czy przewód co to jest? ma ktoś dokładną książkę czy schematy do golfa? ja mam tylko tą podstawową książkę ale tam nic nie ma!
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
vacum pompa ma pokrywke na dwie lub trzy sruby (pokrywka), ale cala jest mocowana chyba dwoma i chodzi do silnika bo jest napedzana jednym walkiem razem z pompa oleju
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Nie robiłem testu siły hamowania, ale skok pedału jest znaczący a przede wszystkim nie równy raz jest wyzszy raz nizszy w zależności od obrotów silnika! Wymieniłem pompę Vacum i dalej jest to samo! chę jeszcze spróbować wymienić pompę hamulcową. Jeśli to nie przyniesie oczekiwanego rezultatu, to już nie będę miał pojęcia co może być! Tylko przewody i koretkor hamowania jeszcze mi zostanie do wymiany!
[ Dodano: 17 Mar 2008 15:25 ]
jak dobrzę odpowietrzyć pompę hamulcową?? bo z kołami dam sobię radę i tylko nie wiem jak z tą pompą - ona odpowietrza się sama czy ma jakiś odpowietrznik?
[ Dodano: 17 Mar 2008 15:25 ]
jak dobrzę odpowietrzyć pompę hamulcową?? bo z kołami dam sobię radę i tylko nie wiem jak z tą pompą - ona odpowietrza się sama czy ma jakiś odpowietrznik?
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pompa vacum ma zasysać powietrze przytkaj palec sprawdź czy bardzo"ciągnie' najlepiej bylo by wpiąć manometr podciśnienia, tylko nie wiem jaka wartość ma mieć.
A jeżeli pedał hamulca powoli wpada w podłoge, i nie ma nigdzie wycieków to stawiał bym na pompe, miałem tak po wymianie płynu, padła
A jeżeli pedał hamulca powoli wpada w podłoge, i nie ma nigdzie wycieków to stawiał bym na pompe, miałem tak po wymianie płynu, padła
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie