stożek a gaz ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
slonko pisze:Ja mam wywalony katalizator i zamiast niego strumienice, i tlumik koncowy KM TUTAJ MOZNA GO ZOBACZYC ktory daje dosc glosny bas i mimo to wyraznie slychac stozek jak sie wcisnie gaz do konca
nie znam się na stożkach może ten co zakładałem był lipne (firmy nie pamiętam)
kupię alternator do mk2 1.8 RP bez wspomagania
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
zelmerro pisze:a ja powiem co wiem... słyszałeś o takim zdażeniu jak wybch?
to sie zastanów czy watro zakładac strumiennice. osobiscie jestem ciekawy jak bedzie chodzic ale z drugiej strony mozna ją stracic
[ Dodano: Wto Wrz 13, 2005 10:34 ]masz zamiast katalizatora strumiennice? dziwna sprawa .slonko pisze:Ja mam wywalony katalizator i zamiast niego strumienice, i tlumik koncowy KM TUTAJ MOZNA GO ZOBACZYC ktory daje dosc glosny bas i mimo to wyraznie slychac stozek jak sie wcisnie gaz do konca
dlaczego dziwna? tak p[rzewaznie ludzie robią, chopc to błąd, bo strumienice sie stroi do układu, przeważnie jest ona bardziej z tyłu niż kataliztor,wtedy cos daje, ale ludzie montuja ją zamiast kata i przez to mniej daje ejzeli wogle coś, ale bardzo czesto ludzie tak robią.
Ostatnio zmieniony śr wrz 14, 2005 17:00 przez igor002, łącznie zmieniany 1 raz.
Mk3 GTI 16V ABF
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Takiego wybuchowca o którym mówisz, mozna sobie wiesz gdzie wsadzić.
Opaska wypuszcza wszystko na zewnątrz - śmieszne.
Miałem takiego i jeszcze dwa duże zawory upustowe.
Zdażyło się niestety że troszkę zamuliłem silnik na wolnych obrotach na wysokim biegu,
i nagle jak nie p..erdolnie!!!
Ludzie na przystanku MPK aż podskoczyli, pewnie myśleli że to terrorysta.
Cała rura dolotowa poszła w strzępy, mieszalnik oderwało od przepustnicy i mało co nie oderwało przepustnicy od kolektora.
Zapaka (czy klapka) wygieła sie na zewnątrz, przepływomierz poszedł do diabła, a puszka filtra powietrza się otworzyła, tylko nie tam gdzie powinna.
Po tym zdazeniu wywaliłem całą instalacje LPG, a układ dolotowy zastąpiło cos znacznie ciekawszego.
Opaska wypuszcza wszystko na zewnątrz - śmieszne.
Miałem takiego i jeszcze dwa duże zawory upustowe.
Zdażyło się niestety że troszkę zamuliłem silnik na wolnych obrotach na wysokim biegu,
i nagle jak nie p..erdolnie!!!
Ludzie na przystanku MPK aż podskoczyli, pewnie myśleli że to terrorysta.
Cała rura dolotowa poszła w strzępy, mieszalnik oderwało od przepustnicy i mało co nie oderwało przepustnicy od kolektora.
Zapaka (czy klapka) wygieła sie na zewnątrz, przepływomierz poszedł do diabła, a puszka filtra powietrza się otworzyła, tylko nie tam gdzie powinna.
Po tym zdazeniu wywaliłem całą instalacje LPG, a układ dolotowy zastąpiło cos znacznie ciekawszego.
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pojemność kolektora i całego układu ssącego jest większa, przez co jest w nim znacznie wiecej wybuchowej mieszanki,
dlatego efekt był taki jaki był.
W sumie to nie ma czego mi współczuć, bo to mi wyszło tylko na dobre.
Znacznie przyspieszyło decyzje, której wcześniej jakoś nie mogłem podjąć.
dlatego efekt był taki jaki był.
W sumie to nie ma czego mi współczuć, bo to mi wyszło tylko na dobre.
Znacznie przyspieszyło decyzje, której wcześniej jakoś nie mogłem podjąć.
www.mlautobroker.pl