J3L3N pisze:A jak jedziesz na tych biegach i wciśniesz sprzęgło to dźwięk ustaje? Jeśli tak to napewno masz mało oleju w skrzyni, bo miałem w Golfie podobnie, a specyfiki jakies np:auto doktora bym odradzał, szczeże powiedziawszy, bo to jest środek dobry na raz do zagęszczenia oleju, radził bym poprostu dolać jakiś gęstszy olej do skrzyni i tyle
No po wymianie sprzęgła jak wcisne sprzęgło to nie słychać nic,a oleju na 100% nie brakuje bo nie mam żadnych wycieków bo jak tydzień temu wymianiałem olej to zmieniłem równiez simering.
Więc chyba będzie to jakieś łozysko w środku skrzyni
[ Dodano: 25 Mar 2008 09:19 ]
Podczas świąt wykryłem nowy objaw,a mianowicie te dziwne piszczenie zaczęło pojawiac sie na biegu jałowym,czyli na luzie.Po porannym odpaleniu silnika słuchać własnie ten dziwny pisk,a po dodaniu gazu ustaje.No i teraz juz całkiem mam mętlik w głowie i chyba mogę wykluczyć skrzynię biegów bo co moze w niej piszczeć skoro na luzie skrzynia jest w stanie spoczynku i nic tam w niej nie działa.
Bardzo bym prosił o jakieś sugestie co do tego dziwnego piszczenia,co to moze być i gdzie to może piszczeć ????Dodam,że to nie za każdym razem piszczy na luzie.
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki !!!