Nawiew działa tylko na 4-biegu, co jest grane?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nawiew działa tylko na 4-biegu, co jest grane?
Cze Wszystkim. Coś nagle mi się spsuło w nawiewie wewnętrznym, działa tylko na 4, a 1-3 nie reaguje, stało się tak nagle bo było wcześniej o.k. Proszę o radę. DZIĘKI!! PIO
- andrz3j
- Mały gagatek
- Kontakt:
regulacja nawiewu jest zazwyczaj zrobiona w ten sposób ze masz drut oporowy nawiniety na trzpień. Zamontowane jest to zazwyczaj obok wentylatora od nawiewu.
Jesli przerwie ci sie drut oporowy na samym początku to nie masz zadnego "biegu nawiewu" tylko 4 poniewaz 4 stopien nawiewu jest to bezpośrednie podłączenia do silnika od wentylatora omijajac drut oporowy. Może się przerwać np w dalszej części drutu wówczas bedziesz miał np. 1 i 4 bieg.. Poszukaj w sklepie na schrocie takiego wałka z drutem oporowym (zapomniałem fachowej nazwy tego) albo rozbierz, znajdź przerwaną część drutu i ją skręc normlanie kombinerkami (na jakis czas pomoże)
Jesli przerwie ci sie drut oporowy na samym początku to nie masz zadnego "biegu nawiewu" tylko 4 poniewaz 4 stopien nawiewu jest to bezpośrednie podłączenia do silnika od wentylatora omijajac drut oporowy. Może się przerwać np w dalszej części drutu wówczas bedziesz miał np. 1 i 4 bieg.. Poszukaj w sklepie na schrocie takiego wałka z drutem oporowym (zapomniałem fachowej nazwy tego) albo rozbierz, znajdź przerwaną część drutu i ją skręc normlanie kombinerkami (na jakis czas pomoże)
Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...
- marekos
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja też tak miałem. Działał nawiew tylko na 4. Okazało się że przyczyna tego tkwi w takiej małej blaszce która jest pod przełącznikiem intensywności nawiewu, wystarczy ją wyjąć i odpowiednio przegiąć. Do wymontowania tego chyba wystarczy zdjąć samo pokrętło i pęseta.
Powodzenia
Powodzenia
[img]http://img113.imageshack.us/img113/6610/img23312uz2.jpg[/img]