Witam
mam nastepujacy problem nie załacza mi sie silniczek krokowy juz tłumacze o co chodzi jest tak: jak silnik jest zimny przy zapalaniu auta nie włacza sie silniczek dopiero musze otworzyc maske i dotknac kruciec od silniczka ( przy właczonym zaplonie ) dopiero wtedy zalacza mi sie bieg jalowy dodam ze silniczek jest 100% dobry probowalem go na innym autku z tym samym silnikiem i wszytstko bylo ok co moglo mi nawalic ze tak sie dzieje czekam na jakies podpowiedzi pozdrawiam
Silniczek krokowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W silnikczku masz 2 styczniki , ktore odpowiadaja na obroty na zimno i cieplo, prawdopodobnie ktorens z nich zacniedzial i wymaga mocniejszego wepchcia krozca, a toze dzialalw innym aucie ti nic innego jak to ze bylabardziej wykrecona srobka ktora popychala kruciec, wykerc ja u siebie i bedzie ok, a najlepiej to go rozbiez i wyczysc styczniki.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
z której strony w układzie wtryskowym jest silniczek krokowy? bo tego jeszcze nie rozkręcałem.., a chętnie u siebie bym go przeczyścił, może jakieś fotki ktoś zapoda?
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 08:04 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.