Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Albo VNT. Trochę jest roboty przy zakładaniu turbiny i przy jej sterowaniu, ale efekt jest. Na seryjnym wydechu i pompce 9mm czas do setki 7.x sekund ( tyle jest u mnie).
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 00:28 przez adam16v, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
paja, spoko ja tam teraz zainwestowałem w wygląd i i tak bym nie wykombinował takiej kasy tak szybko ... nie ukrywam dla mnie to duzo kaski
GRATKI i mam nadzieje ze będą jakieś filmiki
Michnik, no AAZ ma większą pojemnośc czyli mi sie wydaje ze teoretycznie wyciągniesz więcej zni z 1.6 TD z tym ze po wymianie turbinki bo jak wiadomo w AAZ to są K14/T2 lub w nowszych k03 itd...
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 00:31 ]
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 00:32 ]
zaprzal, mam pytanko co do wkładania TDi lepiej szukaćz czegoś na pompie czyli 1Z/AFN czy PD ???
(pytanie czysto teoretyczne jeszcze w lotka nie wygrałem )
GRATKI i mam nadzieje ze będą jakieś filmiki
Michnik, no AAZ ma większą pojemnośc czyli mi sie wydaje ze teoretycznie wyciągniesz więcej zni z 1.6 TD z tym ze po wymianie turbinki bo jak wiadomo w AAZ to są K14/T2 lub w nowszych k03 itd...
tak mi sie marzy kiedyś właśnie ale jeszcze bym sie chciał z Td pobawić trochezaprzal pisze:tak szczerze: jesli macie troszke wiekszego budzetu to polecam swap na jakiekolwiek tdi
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 00:31 ]
a do ilu go kręciłes ?? 7.x to bdb czas az mi sie wierzyć nie chceadam16v pisze:Na seryjnym wydechu i pompce 9mm czas do setki 7.x sekund ( tyle jest u mnie).
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 00:32 ]
zaprzal, mam pytanko co do wkładania TDi lepiej szukaćz czegoś na pompie czyli 1Z/AFN czy PD ???
(pytanie czysto teoretyczne jeszcze w lotka nie wygrałem )
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
lub efekt w postaci polamanych podpor walu jak u kolegi Euglena lub slizgajace sprzeglo roznie to bywa z tym vnt, czasem trzeba porzadnie pod to przygotowac silnik... BTW 7 do 100 i 15,24 na 400 mialem na seryjnej k24 jak mi auto dobrze jezdzilo w poprzedniej budzieadam16v pisze:Albo VNT. Trochę jest roboty przy zakładaniu turbiny i przy jej sterowaniu, ale efekt jest. Na seryjnym wydechu i pompce 9mm czas do setki 7.x sekund ( tyle jest u mnie).
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 00:35 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
montuj - tylko poustawiaj wszystko z glowa te osiagi o ktorych pisalem to bylo pojechane po bandzie, nikomu nie polece takiego ustawienia na codzien
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 09:12 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
No właśnie zaprzal, tak mi sie coś zdawało, że aby na zwykłej k24 zejść do 7 sekund to nieźle trzeba było podkręcić sprężarkę i podlać paliwko, pewnie kopcił jak lokomotywa . U siebie, żeby zejść poniżej 9 sekund to miałem ustawione 1.3 bara i dawkę konkret (nie przestawało kopcić, istna zasłona dymna ), taki setup nie nadawał się do normalnej jazdy, zwłaszcza w trasie.zaprzal pisze:montuj - tylko poustawiaj wszystko z glowa te osiagi o ktorych pisalem to bylo pojechane po bandzie, nikomu nie polece takiego ustawienia na codzien
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hmm a ja wykręce 9s spokojnie a cisnienie mam 1.2baraLukas-182 pisze:U siebie, żeby zejść poniżej 9 sekund to miałem ustawione 1.3 bara i dawkę konkret (nie przestawało kopcić, istna zasłona dymna ),
moze sobie końcówki wtryskiwaczy zmień hehe u mnie po zmianie połowa mniej dymu za mnąLukas-182 pisze:(nie przestawało kopcić, istna zasłona dymna )
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
To_mas, Jakie masz turbo ?? Jeśli mniejsze niż T3 to normalne, bo mniejszy lag i lepsze przyśpieszenie w porównaniu z T3. A co do moich wtrysków, to przydało by sie je wymienić, jeżdżę na nich już ponad 4 lata, najpierw 3 lata w JR teraz w JPku Może już padają, ale teraz jeżdżę na mniejszej dawce (1/2 obrotu śrubą) i ciśnieniu 1.3bara i jest Ok, do setki mam około 10s i nie kopci, tylko przy gwałtownym wciśnięciu pedału gazu...
No w tym rzecz. Silnik trzeba eksploatować z wyczuciem, bo na seryjnych korbowodach (bez wzmocnień) i sprzęgle można go łatwo zajechać. Dopiero profesionaly tuning z wzmocnionymi wszystkimi podzespołami silnika, lepszym chłodzeniem wody, oleju, ic. zapewnia wiekszę pewność przy butowaniu że silnik się nie rozleci. Takie nasze podkręcanie, zwiększanie mocy jest fajne , bo często nie wymaga duzych nakładów finansowych żeby uzyskać wyższe osiągi, ale za tym zwiększa się ryzyko uszkodzenia silnika. Dlatego ja osobiście staram się jeździć z wyczuciem i z głową używać mocy.zaprzal pisze:montuj - tylko poustawiaj wszystko z glowa te osiagi o ktorych pisalem to bylo pojechane po bandzie, nikomu nie polece takiego ustawienia na codzien
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
I tu masz 100% rację. Wszystko trzeba robić z głową i że podkręconemu silnikowi należy sie większa uwaga niż seryjnemu...adam16v pisze: No w tym rzecz. Silnik trzeba eksploatować z wyczuciem, bo na seryjnych korbowodach (bez wzmocnień) i sprzęgle można go łatwo zajechać. Dopiero profesionaly tuning z wzmocnionymi wszystkimi podzespołami silnika, lepszym chłodzeniem wody, oleju, ic. zapewnia wiekszę pewność przy butowaniu że silnik się nie rozleci. Takie nasze podkręcanie, zwiększanie mocy jest fajne , bo często nie wymaga duzych nakładów finansowych żeby uzyskać wyższe osiągi, ale za tym zwiększa się ryzyko uszkodzenia silnika. Dlatego ja osobiście staram się jeździć z wyczuciem i z głową używać mocy.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak mierzyłem to była 4T aktualnie jest 4s rozpędza sie na niej konkretnie Vmax na razie moze być w trasy nie jeżdżę jak wyremontuje moją 4T to sobie wymienieLukas-182 pisze:a jaka skrzynia ??
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 15:51 ]
Lukas-182 pisze:podkręconemu silnikowi należy sie większa uwaga niż seryjnemu...