Montaż komputera FIS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Klub Białystok
- Kontakt:
Montaż komputera FIS
Mam manetke i zegary immo 3 z 2003roku, seryjne mam VDO 920 i te tez sa VDO 920 czyli obyudwa maja immo 3. Mam wiązke do manetki i 2 kostki do zegarow, widze ze z manetki od komputera odchodzi 6 kabelkow gdzie mam je podlaczyc zeby komputer dzialal, auto mam 2001 czyli mam szyne CAN. Dodam ze mam duży FIS jesli to jest jakas roznica, pozdrawiam...
Wygladaloby na to ze mam w aucie CAN wiec spoko, zegary sa takie same immo3 wiec tez porobno jeden problem z glowy, co dalej?
o takie mam
Wygladaloby na to ze mam w aucie CAN wiec spoko, zegary sa takie same immo3 wiec tez porobno jeden problem z glowy, co dalej?
o takie mam
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2008 10:21 przez Marcinek, łącznie zmieniany 2 razy.
podłączę się do wątku
również planuję założyć zegary z FISem do mojego autka, mam immo2, licznik na CANie (920) rocznik mojego gofra to 2000 a modelowy 2001.
Nie mam pinów ani do nowego (w zasadzie nowego zegara jeszcze nie mam ale planuję kupić używany) ani do starego zegara, czy da się odczytać PIN z nowego IMMO po zamontowaniu go w aucie bez dopasowania do komputera silnika? np. takim urządzeniem:
http://allegro.pl/item343101588_hit_int ... _1_76.html
Pytałem jaka by była cena przełożenia zegarów u mechanika i żądają 250 zeta więc wolałbym zakupić urządzonko, sam to zrobić i mieć urządzonko na przyszłość.
pozdrawiam
seti
również planuję założyć zegary z FISem do mojego autka, mam immo2, licznik na CANie (920) rocznik mojego gofra to 2000 a modelowy 2001.
Nie mam pinów ani do nowego (w zasadzie nowego zegara jeszcze nie mam ale planuję kupić używany) ani do starego zegara, czy da się odczytać PIN z nowego IMMO po zamontowaniu go w aucie bez dopasowania do komputera silnika? np. takim urządzeniem:
Pytałem jaka by była cena przełożenia zegarów u mechanika i żądają 250 zeta więc wolałbym zakupić urządzonko, sam to zrobić i mieć urządzonko na przyszłość.
pozdrawiam
seti
pozdrawiam
seti
seti
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
jak kupowac vagtacho to 2.2 ale uwazaj bo jak wysypiesz immo to w 500 stowach sie nie zmiescisz, zrob kopie epromu licznika na wszelki wypadekseti pisze:podłączę się do wątku
pozdrawiam
seti
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
jesli koles ma tylko jednorazowo wyciagnac PIN to lepiej podjechac i komus zaplacic... u Cinka bylo wyciagane sprzetem z Elprosys ktory kosztuje nieco wiecej niz chinski vagtacho z allegro...lukjar7 pisze:jak kupowac vagtacho to 2.2 ale uwazaj bo jak wysypiesz immo to w 500 stowach sie nie zmiescisz, zrob kopie epromu licznika na wszelki wypadek
PS. lukjar7, wiesz jak sie niektorzy cenia za naprawe jak zobacza, ze ktos probowal grzebac na wlasna reke?
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]