akumulator

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mefisto_k
Nowicjusz
Nowicjusz

akumulator

Post autor: mefisto_k » pt kwie 04, 2008 20:29

Witam!

Jestem nowy i mam nadzieje że raczej nic na 1 poście nie odwaliłem :PP

Jest sprawa dlatego musiałem sie zarejestrować mimo że forum oglądałem często :PP
A wiec do rzeczy.

Posiadam, a własciwie moja mama Golfika IV 99 1,6 SR wersja bez klimy i elektrycnzych szyb (basic)
Jest problem z akumulatorem
Link do pobrania filmiku jak to miej wiecej wigląda( wybaczcie ale to roibłem chwile a cimno było truszku :PP)

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/104867539/MOV04096.MPG.html
akumulator był wymieniany z 3 lata temu. Bateryjkę od alarmu wymieniłem dzisiaj ale to nic nie dało :/ Problem już kiedyś się taki pojawiła ostatnio to po nowym roku. Wtedy to pod prostownik i chwilke się łądował i było dobrze, a ostatnio kilka r azy w ciagu tego tygodnia :/
U znajomego był sprawdzany pod względem napiecia czy nie spada jak jest alarm włączony przez godzine i nic nie wykazał żadnych spadków napięcia. Był też keidys z tym problemem w serwisia VW i tez nic, powiedzieli ze wszystko wporządku. Znajomy mechanik powiedział że jutro chce alarm wymienić :| Ale nie wydaje mi sie żeby wymiana alarmu coś pomogła. Zwracam się do WAS z wielką prośbą o pomoc.

Z góry dziękuje za pomoc ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 04, 2008 20:55

wiele alarmów uzbraja się jeśli podczas urychamiania silnika dojdzie do nadmiernego spadku napięcia, w tym przypadku to oznaczałoby że masz słaby aku. Jedź do serwisu specjalizującego się w sprzedaży i zmianie aku i go ocenią, pomiar napięcia w spoczynku nie starczy.
Poza tym nie piszesz cotoza alerm,fabryczny dokładanany czy jaki. Jeśli dokładany, wystarczy go przecież odłączyć żeby sprawdzić, zwykle jest do tego przycisk serwisowy, ale sposób zależy od alarmu. Albo odłączyć go poprostu elektrycznie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
mefisto_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mefisto_k » sob kwie 05, 2008 09:44

Alarm raczej chyba jest fabryczny ( zdjecie umieszczone poniżej) Bo golfik był kupowany od właściciela salonu wiec raczej chyba nie był dokładany. Ale okazało sie że był dokłądany bo znajomy mechanik tak powiedział. A co do alarmu to mam go takim małym kluczykiem odłączyć ?Tylko zastanawiam sie czy po odłączeniu kluczyka bedzie po nałądowaniu aku, autko juz normalnie działała czy nie, no można tak sprawdzić ,albo jak mówisz że słaby akumulator.

Obrazek

P.S mam wkleić zdjecie akumulatora na forum ???

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » sob kwie 05, 2008 09:57

sprawdz ładowanie i pobór pradu gdy auto nie jest odpalone

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
mefisto_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mefisto_k » sob kwie 05, 2008 14:16

Był o itak sprawdzane na różne sposoby i nic miernik nie wykazał żadnego spadku :/ Narazie wychodiz na to że tylko immobilaizer autko bedzie miało , a alarm wywalamy :? Może coś jeszcze jest nie tak?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”