Czemu mój Golf nie ma przyśpieszenia itd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czemu mój Golf nie ma przyśpieszenia itd
Przy dodawaniu gazu na zimnym silniku w ogóle zero reakcji, kilka razy zgasł mi i nie mogłem go przez dłuższy czas uruchomić.
Miałem jeszcze taką akcję: jadę na 3 biegu dodaje gazu a tu przy 2000 obrotów nic zero reakcji nie zwalnia nie przyśpiesza, potem miałem kilka takich przestojów 2 -3 sek, dodaje gazu a on nic dopiero później załapuje.
Ma słabego kopa i nie czuję ciągu jak jest nie rozgrzany. Ogólnie jak już pojeżdżę i silnik jest rozgrzany to nie mam takich problemów chociaż nadal nie ma dobrego przyśpieszenia.
Ze 3 razy usłyszałem taki jakiś "psst" jakieś ujście powietrza z przodu maski co to może być ??
Wymieniłem świece, przewody, kopułkę, palec, silniczek krokowy.
Mam dziurawy tłumik i problemy ze skrzynią biegów (trzeba będzie później wymienić) - może to ma jakiś wpływ na przyśpieszenie.
Miałem jeszcze taką akcję: jadę na 3 biegu dodaje gazu a tu przy 2000 obrotów nic zero reakcji nie zwalnia nie przyśpiesza, potem miałem kilka takich przestojów 2 -3 sek, dodaje gazu a on nic dopiero później załapuje.
Ma słabego kopa i nie czuję ciągu jak jest nie rozgrzany. Ogólnie jak już pojeżdżę i silnik jest rozgrzany to nie mam takich problemów chociaż nadal nie ma dobrego przyśpieszenia.
Ze 3 razy usłyszałem taki jakiś "psst" jakieś ujście powietrza z przodu maski co to może być ??
Wymieniłem świece, przewody, kopułkę, palec, silniczek krokowy.
Mam dziurawy tłumik i problemy ze skrzynią biegów (trzeba będzie później wymienić) - może to ma jakiś wpływ na przyśpieszenie.
Re: Czemu mój Golf nie ma przyśpieszenia itd
Nie wiem czego się spodziewasz, może faktycznie u ciebie jest poniżej tego co producent przewidział, ale te 1,6 tak dobrze nie przyśpieszają. Też się czegoś więcej spodziewałem.
Jaki masz kod silnika (początkowe literki num sil.)
Jaki masz kod silnika (początkowe literki num sil.)
No to nie jest wprawdzie pełny nymer, ale zdaje się że to jest seria ABU o mocy 75 KM. Faktycznie jeśli gaśnie i nie reaguje na naciskanie gazu to trzeba by coś z tym zrobić. W sumie 75 koników nie powinno być tak mułowate.mnemonic pisze:Nie oto chodzi żeby mi śmigał jak błyskawica tylko żeby nie gasł i reagował na wciśnięcie pedału gazu bo nie zawsze mu się chce.
A numer silnika to <-U245844 nie wiem czy o to chodzi
-
- Nowicjusz
NO więc
Kurcze nie znam się na tym silniku ale w moim jest gaźnik i miałem podobnie ja mu gaz a on zgasł
No ale ja jeżdze MK1 i silnik 1,1 no to teraz powiem co zrobiłem (może się przyda)
Rozebrałem gaźnik i w nim jest rurka przez którą jest dodawane paliwo w momencie wciśnięcia gazu
No i okazało się że ta rureczka się zatkała (miałem troche syfu w gaźniku przez filtr syf mi się przedostał do gaźnika)
Wyczyściłem i śmiga jak wszyscy diabli
Pozdro!!!
No ale ja jeżdze MK1 i silnik 1,1 no to teraz powiem co zrobiłem (może się przyda)
Rozebrałem gaźnik i w nim jest rurka przez którą jest dodawane paliwo w momencie wciśnięcia gazu
No i okazało się że ta rureczka się zatkała (miałem troche syfu w gaźniku przez filtr syf mi się przedostał do gaźnika)
Wyczyściłem i śmiga jak wszyscy diabli
Pozdro!!!