Dym z kolumny kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dym z kolumny kierownicy
Jakiś miesiąc temu przydażył mi się dziwny przypadek ,otóż wsiadam do mojego Golfika wersji 1.9 Diesel ,przekręcam kluczyk w celu podgrzania świec czekam chwile żeby odpalić auto a tu dym z Kolumny kierownicy (śmierdzący jakby topiła się instalacja)
Sprawdziłem wszystkie kable przy kierownicy i stacyjce ale nic niewidać
Do tej pory nic się nie dzieje ,ale mnie to dręczy.
Może miał ktoś podobny przypadek ,co to może być?
Sprawdziłem wszystkie kable przy kierownicy i stacyjce ale nic niewidać
Do tej pory nic się nie dzieje ,ale mnie to dręczy.
Może miał ktoś podobny przypadek ,co to może być?
Ostatnio zmieniony śr kwie 09, 2008 16:51 przez miroo23, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
witam mam ten sam problem !!! :. i w tym samym autku , rozebralem wszystko , przeczyscilem styki , sprawdzilem przewody , złożylem kolumne i przez jakis czas bylo ok a niedawno ponownie sie to przytrafiło..
nigdy jeszcze tak bezradny nie byłem... czy ktoś chociaz moze ma jakis pomysl na rozwiązanie problemu ??
nigdy jeszcze tak bezradny nie byłem... czy ktoś chociaz moze ma jakis pomysl na rozwiązanie problemu ??
Inne auto z grupy VAG
r30q pisze:witam mam ten sam problem !!! :. i w tym samym autku , rozebralem wszystko , przeczyscilem styki , sprawdzilem przewody , złożylem kolumne i przez jakis czas bylo ok a niedawno ponownie sie to przytrafiło..
nawala kostka stacyjki , nowa kosztuje ok. 50 zł ....
w busie T4 2,4D mojego ojca pojawilo sie to samo , ale po jakims czasie ustalo i sie juz nie powtarza, a nawet nic nie rozkręcał...
Golf Mk2 TDI 110KM Max Voll :)
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
robertch, to wina przełączników wycieraczek,najprawdopodobniej wypalaja sie styki w przełącznikach.Mielismy to samo w autku żony -mk3 TDI,potem przestały działac wycieraczki.....po rozkręceniu przełaczników było widac poprzetapiane miejsca i czyszczenie ,nawet śrubokrętem nic nie dało,pomogła wymiana przełączników.Problem popularny w mk3,w mk2 też sie zdarzaja przepalenia...
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt: