Golf III-czy można wymienić skrzynię?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

T_E_D_I
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf III-czy można wymienić skrzynię?

Post autor: T_E_D_I » pt wrz 23, 2005 11:33

Witam.
Mój problem polega na tym,że mam golfa III z roku 1993 z silnikiem 1.4 benzyna.W tym modelu wirnik rozrusznika ma dodatkowy punkt podparcia w bloku silnika.Jest to panewka w otworze,który niestety zrobił się jajowaty i panewka "wylata".W efekcie niszczy zęby,zgrzyta i nie kręci silnikiem.Fachowiec powiedział że można ten otwór wyfrezować i dopasować panewkę,ale trzeba wyjąć cały silnik i trzeba mieć odpowiedni przyrząd do tego frezowania dokładnie w osi rozrusznika.On nie zna nikogo kto mógłby to zrobić.
Moje pytanie do Was brzmi tak:
Czy do tego silnika można założyć skrzynię biegów z innego modelu golfa III,np.1.6 lub 1.8 ? One mają chyba rozruszniki typowe,bez trzeciego punktu podparcia i nie musiałbym frezować bloku silnika.
Bardzo proszę o pomoc,bo jestem "uziemiony".

stary123
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: stary123 » pt wrz 23, 2005 12:01

A nie możesz dorobić tulejki do rozrusznika i "wkleić" ją do bloku silnika jakimś klejem??

Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD

GŁOWAŚ

Post autor: GŁOWAŚ » pt wrz 23, 2005 13:45

mój znajomy zakładał do golfa 1.6 skrzynię z 1.4 więc pewnie odwrotnie też powinno pasować, może być też od polo

T_E_D_I
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: T_E_D_I » pt wrz 23, 2005 17:43

Klejenie odpada.Po pierwsze otwór jest za bardzo jajowaty i klej by nie trzymał a po drugie żeby to zrobić i tak trzeba będzie wyciągać skrzynię bo nie ma dostępu.

tomek 01

Post autor: tomek 01 » pt wrz 23, 2005 22:07

OTWOR CZY TULEJKA JEST JAJOWATA???

[ Dodano: Pią Wrz 23, 2005 22:10 ]
WYWIERCIC WIEKSZY OTWOR JAK NAJBARZIEJ W OSI I WBIC UTOCZONA TULEJKE NIE DEMONTOWAC MOZE SIE UDA ALE JEST TAM Z TYLU PRZE,,,,,BANE

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”