Witam
Posiadam Golfa TDI 1Z 90PS z 1995 roku, przebieg wyświetlany 192000, prawdopodobnie może mieć więcej i u mnie osiągi wyglądają tak:
1 - 50km/h
2 - 80km/h
3 - 120km/h
4 - 170km/h
5 - maksymalnie jechałem 190 po dłuższym bujnięciu
Powyżej 170 już nie ciągnie tak dobrze - a oto jak przyspiesza
...power by TDI...:-)
http://pl.youtube.com/watch?v=tnXkh1vub0o - mój były MK3
Witam ja posiadam Golfa TDI 1Z z poczatku 1996r (31.12.95r) przebieg 219tys, na 100% oryginał-pewne źródło i moje osiagi kształtuja sie mniej wiecej tak:
1-50km/h
2-85km/h
3-125km/h
4-165km/h
5-205km/h
Auto ma wstawionego chipboxa i pewnie dlatego ma "dłuzsze"biegi, przy 100km/h mam 2tys.obr.-nawet troszeczke mniej, na standardowym ogumieniu 185/60/14r - wersja Match- troche lepszy GT
a ja swoim klekocikiem lecialem zaledwie 160 no moze ciut wiecej i w zasadzie niewiem dlaczego tak malo moze dlatego ze mma taki dziwny problem ktory polega na tym ze jka silnik jest zimny i przyspieszam to czuc ze jest moc i czuc tez jak zaczyna dzialac turbo ale kiedy silnik sie rozgrzeje do 90 stopni to jest jakis slabszy i niem tego kopa niewiem czego to przyczyna moze ktos mial podobnie ??
aha i jedno pytanko pisaliscie cos na poczatki tamatu o jakims podpieciu do "vaga" szczerz niebardzo sie na tym znam tak ze jak by ktos mogl cos wiecej napisac byl bym wdzieczny
Masz to co dotyczy chyba wszystkim silników TDI prędzej czy pózniej - czyli przeładowanie (notlauf to tu ładnie nazywają) poszukaj na forum informacji - przyczyn może jest wiele (i praktycznie każda inna - niestety wiem z doświadczenia). A jedynym skutecznym sposobem sprawdzenia co sie dzieje jest podpięcie sie pod vag`a czyli po prostu zdiagnozowanie problemu komputerem ze specjalnym programem który wyświetli Ci wszystko (prawie) o Twoim aucie. Kazdy szanujacy się mechanik ma cios takiego, a i wielu forumowiczów posiada własne. Szukaj w swojej grupie lokalnej.
witam
U mnie podobnie: przy 2000 obr. ok. 95km/h, a przy 3000 obr. jakieś 145km/h.
Jeszcze nie sprawdzałem V max , chociaż kusi. Myślę, że jakieś 180 poleci.
Staram się dbać o swojego klekota i nie kręcę go do czerwonego pola - po co?
Nie lubię jak hałasuje, za to lubię pochwalić się średnim spalaniem w granicach 5 l/100 co przy wysokich obrotach nie jest możliwe.
Pozdrawiam