Problem z podlaczeniem centralnego zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z podlaczeniem centralnego zamka
Postanowiłem sobie założyc centralny na pilota,wiec zakupilem zestaw i dzisiaj zaczelem montowac otoz okazało sie ze montaż wcale nie jest "dziecinnie prosty" z w przednich drzwiach sobie poradziłem ale w tylnich jest zupełnie inny mechanizm i nie wiem skąd mam wziąsc Plusa bo mase podłączyłem a Plus wie ktos? bo z aku to nie wiemktóredy przeciągnac ,prosze o jakies foto porady
- Paweł Marek
- V.I.P.
Coś niedokładnie piszesz, o co chodzi? oryginalny central? dokladane siłowniki? Kable przelotką drzwiową, a wcześniej koło progu kierowcy i do słupka drzwi,centralkę umieszczasz koło skrzynki bezpieczników
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no taki co zamykasz kluczykiem od drzwi kierowcy wszystkie rygle
[ Dodano: 13 Kwi 2008 21:53 ]
to jak do tej pory zamykałes drzwi wszystkie
[ Dodano: 13 Kwi 2008 21:53 ]
to jak do tej pory zamykałes drzwi wszystkie
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
pewnie ze potrafie tylko pisania od pierona ale opisuj dokladniej bo niewiadomo co chcesz i masz w tym aucie normalnie to goferki mialy centralny pneumatyczny jakas uboga wersje masz
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
Re: Problem z podlaczeniem centralnego zamka
Stary jak ty weźmiesz masę do siłownika z drzwi czy karoserii to Ci się bezie tylko zamykał albo tylko otwierał. Zrozum to że centralka podaje na przemian plus z minusem na bieguny siłownika, żeby zadziałało zamknięcie lub otwarcie.mikoz pisze:Postanowiłem sobie założyc centralny na pilota,wiec zakupilem zestaw i dzisiaj zaczelem montowac otoz okazało sie ze montaż wcale nie jest "dziecinnie prosty" z w przednich drzwiach sobie poradziłem ale w tylnich jest zupełnie inny mechanizm i nie wiem skąd mam wziąsc Plusa bo mase podłączyłem a Plus wie ktos? bo z aku to nie wiemktóredy przeciągnac ,prosze o jakies foto porady
Jak czegoś nie wiesz jeszcze to napisz, a najlepiej wklej schemat lub model sterownika centralnego zamka
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
mikoz pisze:a teraz powiecicie mi gdzie w kabinie moge znalesc plusa ??
w kabinie znajdziesz plusa bezpośrednio w przy bezpiecznikach z drugiej strony masz raczej ze 3 wolne miejsca w które możesz sie śmiało podłączyć. ja sam montowałem central z alarmem i jeszcze elektrykę szyb i nie było żadnych problemów.
http://www.auto-swiat.pl/sites/www.auto-swiat.pl/themes/autoswiat/images/fanbannery/fan_750x100.png
każda skrzynka bezpieczników ma dodatkowe miejsca wolne do podłączenia plusa na wsuwkę bez żadnych komplikacji
[ Dodano: 13 Kwi 2008 23:37 ]
w miarę możliwości rozkręć plastiki pod kierownica odbezpiecz na takich białych plastikach skrzynkę z bezpiecznikami i przekaźnikami i postaraj sie ja delikatnie odwrócić w dolnej części powinieneś dostrzec wolne miejsce do podpięcia wsuwki... jest tam stały niezależny prąd od stacyjki.
[ Dodano: 13 Kwi 2008 23:37 ]
w miarę możliwości rozkręć plastiki pod kierownica odbezpiecz na takich białych plastikach skrzynkę z bezpiecznikami i przekaźnikami i postaraj sie ja delikatnie odwrócić w dolnej części powinieneś dostrzec wolne miejsce do podpięcia wsuwki... jest tam stały niezależny prąd od stacyjki.
http://www.auto-swiat.pl/sites/www.auto-swiat.pl/themes/autoswiat/images/fanbannery/fan_750x100.png