Zamykadełka od tylnej szufladki (popielniczki)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zamykadełka od tylnej szufladki (popielniczki)
Witam,
W sumie nie wiem czy to jest popielniczka ale zapytanie tyczy się tego schowka który jest nad tylnym uchwytem do napojów:
A dokładnie o te łódeczkowate przykrywadełka które zamykają tą półeczkę. Otóż nie działają one mi prawidłowo ponieważ latają sobie jak chcą a z tego co wiem to one powinny funkcjonować symetrycznie czyli jak ciągnę za jedną to druga też powinna się ruszyć.
Za to jest odpowiedzialny zapewne ten mechanizm:
Czy miałby ktoś jakiś rysunek który przedstawiłby poprawne ustawienie tych elementów czyli dwóch kółek zębatych i drucika je łączącego?
pozdrawiam,
W sumie nie wiem czy to jest popielniczka ale zapytanie tyczy się tego schowka który jest nad tylnym uchwytem do napojów:
A dokładnie o te łódeczkowate przykrywadełka które zamykają tą półeczkę. Otóż nie działają one mi prawidłowo ponieważ latają sobie jak chcą a z tego co wiem to one powinny funkcjonować symetrycznie czyli jak ciągnę za jedną to druga też powinna się ruszyć.
Za to jest odpowiedzialny zapewne ten mechanizm:
Czy miałby ktoś jakiś rysunek który przedstawiłby poprawne ustawienie tych elementów czyli dwóch kółek zębatych i drucika je łączącego?
pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony czw kwie 17, 2008 16:57 przez mojama, łącznie zmieniany 1 raz.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Proszę
Tak to jest popielniczka lecz jeszcze do tego jest wkład na popiół + zamykające ją skrzydła
Te wąsy mają sprężynować jak i do środka tak i na zewnątrz
Tak to jest popielniczka lecz jeszcze do tego jest wkład na popiół + zamykające ją skrzydła
Te wąsy mają sprężynować jak i do środka tak i na zewnątrz
Ostatnio zmieniony czw kwie 17, 2008 18:03 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki, troche mi zajęło zrobienie tego tym bardziej że ułamałem połowę tej ośki z jednej zębatki i słabo mi się trzyma
Tak z ciekawości... co to jest ten ruchomy element pod białą zębatką? On wykonuje ruch o kilka stopni, ale po co jest?
Tak z ciekawości... co to jest ten ruchomy element pod białą zębatką? On wykonuje ruch o kilka stopni, ale po co jest?
Ostatnio zmieniony czw kwie 17, 2008 22:52 przez mojama, łącznie zmieniany 1 raz.
A to jest jak to nazwac... wypychadelko popielniczki. to znaczy jak masz otwarta popielniczke razem z wkladem mozesz jeszcze bardziej ja otowrzyc a wtedy wklad wysynie sie do gory...mojama pisze:Tak z ciekawości... co to jest ten ruchomy element pod białą zębatką? On wykonuje ruch o kilka stopni, ale po co jest?
Mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylem
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Udam, że zrozumiałemrakczek pisze:Mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylem
Widzę, że w sumie jest pewna dowolność w założeniu tego drucika. Ja docelowo zrobiłem go tak:macias_hit pisze:Witam a jak nie mam z jednej strony tego drucika, da arde go z czegoś dorobić?? bo jednostronnie to niedokonca dziala.
Mi to działa z tylko jednym drucikiem.
Zwróć uwagę na dobre wepchnięcie tych kółek zębatych w te dziurki, tak żeby od drugiej strony zahaczyły się i nie wypadały.