witam wszystkich serdecznie
wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem golfa IV choc mam jedna bolaczke. dostalem do auta 2 kluczyki scyzoryki i nie mozna z nich otworzyc pilotem drzwi. co sie dzieje prosze o POMOC i nie odsylajcie mnie do servisu VW. wlasciciel mowil ze po zmianie bateri tak sie stalo...czy moze to byc prawda????
dzieki z góry za pomoc
nie działa pilot do centralnego zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: nie działa pilot do centralnego zamka
Spróbuj tego:
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.