Dzieki za odpowiedzi. Punkciki czekaja
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no wlasnie tego nie byłem pewnyw roczniku `97 tez nie ma kontrolki rezerwy
Przypuszczam, że tak właśnie jest. W mk2 było inaczej. Kupowałem sobie zawsze licznik z obrotomierzem i nigdy nie zauważyłem różnicy.guti pisze:ok czyli juz wiem ze lepiej polowac na liczniki z tej samej pojemnosci , bo one widocznie poprawnie odczytuja dane z impulsatora , przełozen skrzyni itd, nie wiem tak strzelam:D
W ibizie GTI (cupra) wystepowały też te srebrne tarcze co w golfachguti pisze:co do zegarow z jebizy to kumplowi sie nie podobaja, woli te biale tarcze:)
Kupiłem z 2,0 i założyłem do mojego 1,6Misiek_B pisze:W mk3 nie stanowi to problemu z jakiej pojemnosci zastosujesz jednynie by nie był z vr6 i diesla bo nie bedą działac.
Akurat ja łapię ją palcami od strony drzwi i ładnie wyskakuje. W niektórych samochodach trzeba użyć jakiegoś narzędzia. Nie radzę płaskiego śrubokręta bo obniszczysz kanty. To już lepiej jakąś szpachtelką weź.kapalek pisze:liczniki sie różniły indeksami. po 1995 saładniejsze indeksy ale jesłi chodzi o kontrolke rezerwy to w niektórych licznikach jest na nią gniazdo. chyba w tych VDO.
pytanko:
przy zmianie licznika jak chce zdjąc tą zaslepke przy właczniku świateł reg świateł i ściemnianiu to musze sie napinac by ją zdjąc? bo lekko nie chce wyskoczyć. jak ja najlepiej zdjąc?
może bede miał licznik od 2,0 z nowymi indeksami 95r stan igła na zbyciu, nie wiem czy ma gniazdo na rezerwe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 66 gości