Brak wstecznego reszta ciężko chodzi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wisnia61
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Brak wstecznego reszta ciężko chodzi

Post autor: wisnia61 » sob kwie 26, 2008 13:36

Tak jak w temacie. Szukałem na forum ale podobnego tematu nie znalazłem. W golfie II 1,3 w skrzyni 5-biegowej. Ostatnio ciężko chodziły biegi. Tzn na samym początku raz po raz nie chciała wejść 1. Poźniej także 2 a teraz nie ma wstecznego. Mam tego golfa od niedawna a jak sie pytałem poprzedniego własciciela to powiedział że wymieniał olej w skrzyni i może zły wlał. Jest możliwe że to jest tego przyczyną??

[ Dodano: 26 Kwi 2008 14:13 ]
i jeszcze jak jadę to lewarek od biegów obija się o coś i słychać taki metaliczny odgłos. Ma ktoś jakis pomysł co mogło się stać??

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » ndz kwie 27, 2008 02:47

wisnia61 pisze:jak sie pytałem poprzedniego własciciela to powiedział że wymieniał olej w skrzyni i może zły wlał. Jest możliwe że to jest tego przyczyną??
pieprzenie młotka, skrzynia się rozsypuje. Jak nadal chcesz to auto to )teraz dopiero doczytałem że już kupiłeś) niestety musisz się liczyć z jej wymianą, kaszt taki sobie w przypadku (nie jak w Mk4) ale jednak zawsze/

Obrazek

Meduza
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Brak wstecznego reszta ciężko chodzi

Post autor: Meduza » ndz kwie 27, 2008 09:21

wisnia61 pisze:Tak jak w temacie. Szukałem na forum ale podobnego tematu nie znalazłem. W golfie II 1,3 w skrzyni 5-biegowej. Ostatnio ciężko chodziły biegi. Tzn na samym początku raz po raz nie chciała wejść 1. Poźniej także 2 a teraz nie ma wstecznego. Mam tego golfa od niedawna a jak sie pytałem poprzedniego własciciela to powiedział że wymieniał olej w skrzyni i może zły wlał. Jest możliwe że to jest tego przyczyną??

[ Dodano: 26 Kwi 2008 14:13 ]
i jeszcze jak jadę to lewarek od biegów obija się o coś i słychać taki metaliczny odgłos. Ma ktoś jakis pomysł co mogło się stać??
Wiadomo, skrzynia się sypła, ale tak z ciekawości pytam, ruszasz pewnego dnia, wrzucasz wsteczny a tu nic? Lub było to czymś poprzedzone, np. zgrzytaniem, stukaniem...?

Dzięki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”