Ktoś ma pomysł(albo wie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
[ Dodano: 27 Kwi 2008 10:19 ]
Czy może cały gaźnik trzeba by zabudować?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A gdzie IC??Marszall pisze:ale co do uturbienia silnika gaźnikowego mam taką konwencje.
- Gaźnik przed turbo
- gaźnik zamontowany na specjalnie przedłużonej kryzie, kryza zamontowana w tosamo miejsce
- gaźnik przesunięty w lewo (lub prawo) miejsce nad którym był gaźnik nad kolektorem ssącego pozostaje wolne
- w to miejsce dospawujemy kolanko przez które idzie ciśnienie bezpośrednio z turbinki
- do kryzy pod gaźnikiem dospawujemy kolanko przez które turbina zasysa powietrze z mieszanką.
Ja bym dla świętego spokoju dorzucił jeszcze coś w rodzaju nawiewu na turbinkę (żeby choć trochę ją schłodzić).Marszall pisze:ale co do uturbienia silnika gaźnikowego mam taką konwencje.
- Gaźnik przed turbo
- gaźnik zamontowany na specjalnie przedłużonej kryzie, kryza zamontowana w tosamo miejsce
- gaźnik przesunięty w lewo (lub prawo) miejsce nad którym był gaźnik nad kolektorem ssącego pozostaje wolne
- w to miejsce dospawujemy kolanko przez które idzie ciśnienie bezpośrednio z turbinki
- do kryzy pod gaźnikiem dospawujemy kolanko przez które turbina zasysa powietrze z mieszanką.
ot i tyle.
w sensie zeby przykrecic do kryzy? jesli nie zalapie falszywego powietrza to to nie problem, moim zdaniem, ale dla pewnosci skombinuj brakujaca ...yolmen pisze:brakuje mi 1 szpilki w weberze czy to bedzie problem ?
a jakie masz przeloty i dysze zalozone? co do gazu to sie nie znam ale na benzynie to metoda 'macajewa' tzn na wyczucie reguluje mieszanka, potem po przejechaniu kilku - kilkunastu km sprawdzam jak wyglada swieca i to by bylo na tyle chyba ...yolmen pisze:elo chlopaki zalozylem u siebie weberka wkoncumoze ktos powiedziec jak ten gaznik wyregulowac bo na benzynie cos jest nie tak zadlawia sie i gasnie chodzi nie regularnie.na gazie dobrze
jakby byla jakas serwisowka to [email protected] dzieki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 39 gości