Witam,buxi pisze:Sztomel, Problem rozwiązany. Przy próbie zamontowania zaworka zwrotnego na przewodzie który idzie z baku do filtra wyszło że miałem dziurawy przewód.... zmurszał na zgięciu i pod osłoną przeciw przecieraniu poprostu popękał (nie wiem jak to auto jeździło na takim przewodzie hehe ) pozdrawiam I jeszcze raz dzięki sztomel za pomoc !!!
u mnie też przewód był sperforowany i pod osłoną było wilgotno. Problem jest taki że moim modelu nie instalują pompy paliwa w baku, tylko pompę podciśnieniową w głowicy i ona ma za zadanie zasilać silnik w paliwo.
Niestety, wymiana nic nie dała, a jest jeszcze gorzej, bo silnik praktycznie gaśnie co 200 metrów i bardzo ciężko odpala. Już nie wiem, gdzie szukać przyczyny. "Mój" mechanik twierdzi, że trzeba szukać w pompowtryskiwaczach, a mnie niestety nie stać na wybulenie 4,5 kafla na ich wymianę. 13 maja wstawiam auto do p. Pęzika, którego tu nieźle chwalą. Sądzę, że musi być dobry, skoro trzeba sie zapisywać z 2-tygodniowym wyprzedzeniem. Może on coś poradzi...