Spadek mocy po wlaczeniu klimatyzacji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spadek mocy po wlaczeniu klimatyzacji
Pytanie do posiadaczy klimy . NIe wiem czy climatronic a manualna ma znaczenie ale rozchodzi mi sie o kopa po włączeniu klimy( climatronic) a konkretnie a spadek kopa :] , :/
Jak wlaczam klime to go przymula- przynajmniej tak do 3000 obrotow , potem daje rade.
Mam mk IV 1.6 sr 100 km
Odnosze rowniez wrazenie jakby cos lekko "rzęziło" przy skrzyni . Takie mikro dragania jakby hmmm.Jescze jej nie testowalem , przejechene mam 91 000 km . powinienem chyba ja sprawdzic ?
Jak wlaczam klime to go przymula- przynajmniej tak do 3000 obrotow , potem daje rade.
Mam mk IV 1.6 sr 100 km
Odnosze rowniez wrazenie jakby cos lekko "rzęziło" przy skrzyni . Takie mikro dragania jakby hmmm.Jescze jej nie testowalem , przejechene mam 91 000 km . powinienem chyba ja sprawdzic ?
Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 11:06 przez chomik80, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
To całkiem normalne zjawisko.Jeśli chce się poczuc troszkę komfortu w ciepłe dzionki trzeba się liczyć z lekkim ubytkiem mocy....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2008 12:00 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
Jeżeli chodzi o rzężenie to rzeczywiście nie jest normalne zjawisko ale ze spadkiem mocy spodkałem się już w kilku golfach i niekoniecznie były one załadowane po sam dach.
A przy okazji greg czy mógłbyś pomóc mi w tej sprawie?Jeżeli możesz to nakieruj mnie na jakieś fotki bo naprawdę jestem zielony(przeczytaj mój post jeśli możesz)
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162503
A przy okazji greg czy mógłbyś pomóc mi w tej sprawie?Jeżeli możesz to nakieruj mnie na jakieś fotki bo naprawdę jestem zielony(przeczytaj mój post jeśli możesz)
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162503
Ostatnio zmieniony ndz maja 04, 2008 15:46 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
tez sie zastanawiałem takim niewielkim spadkiem mocy...myslałem ze cos jest ze sprezarka ale odwiedziłem znajomego mechanika(chciałem sie upewnić) i to jest jak najbardziej normalne. A tak poza tym to cholernie wazne jest dbanie o klime- uzywanie nawet w zimie i przeglad co najmniej raz w roku(szczelnosc itp)-takich instrukcji mi udzielono