SCYZORYK DO MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
SCYZORYK DO MK2
Ma ktoś zdjęcia takiego kluczyka już dorobionego albo może posiada parę zdjęć jak to zrobił.
Jutro będę miał taki kluczyk i będę się bawił w dorabianie.Szukałem zdjęć na forum ale nie znalazłem.
A jak się ma sprawa z dostrojeniem do alarmu tego kluczyka np do Prestiga?
Z góry dziękuję za poradę.
Można zdjęcia mi sendnąć na maila jak ktoś posiada.
Jutro będę miał taki kluczyk i będę się bawił w dorabianie.Szukałem zdjęć na forum ale nie znalazłem.
A jak się ma sprawa z dostrojeniem do alarmu tego kluczyka np do Prestiga?
Z góry dziękuję za poradę.
Można zdjęcia mi sendnąć na maila jak ktoś posiada.
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
szukaczki użyj, na pewno było...
generalnie najlepiej pojechać do kolesia co dorabia kluczyki, niech ci nowy dorobi i od razu wstawi do scyzoryka... (w kluczyku jest bolec, który wyciągasz i wkład kluczyka wymieniasz - można wkleić w sumie)
a alarmu raczej nie zrobisz... w większości przypadków awykonalne... musiałbyś znaleźć kogoś, kto by ci zaprojekował od nowa płytkę do twojego pilota z alarmu pod rozmiar scyzoryka... no i zaprogramował to jeszcze...
generalnie najlepiej pojechać do kolesia co dorabia kluczyki, niech ci nowy dorobi i od razu wstawi do scyzoryka... (w kluczyku jest bolec, który wyciągasz i wkład kluczyka wymieniasz - można wkleić w sumie)
a alarmu raczej nie zrobisz... w większości przypadków awykonalne... musiałbyś znaleźć kogoś, kto by ci zaprojekował od nowa płytkę do twojego pilota z alarmu pod rozmiar scyzoryka... no i zaprogramował to jeszcze...
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Proponuję zaglądnąć na moją stronę
www.rydzu.cba.pl
w dziale VW zrobiłem dokładny opis jak ja przerobiłem sobie kluczyk do MK III w Mk II raczej wielu różnic nie będzie.
www.rydzu.cba.pl
w dziale VW zrobiłem dokładny opis jak ja przerobiłem sobie kluczyk do MK III w Mk II raczej wielu różnic nie będzie.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Rzydzu ma to eleganco wytlumaczone wiec patrz na jego stronke Sam korzystalem z tek porady gdy robilem swoj
ps. do zadnego gosca co dorabia klucze ztym nie idz bo tylko kase stracisz Potrzebny ci tylko dorobiony kluczyk,a w dokladniej wytlubany grot z niego, a potem dopasowanie i przelozenie do scyzoryka.
ps. do zadnego gosca co dorabia klucze ztym nie idz bo tylko kase stracisz Potrzebny ci tylko dorobiony kluczyk,a w dokladniej wytlubany grot z niego, a potem dopasowanie i przelozenie do scyzoryka.
Jak ja walczyłem ze swoim kluczykiem i poszedłem do punktu dorabiania kluczy to facet powiedział, że nie ma zamiaru bawić się w coś takiego bo nie chce mu się dłubać. Jak poszedłem z gotowym grotem i poprosiłem tylko o docięcię ząbków to był w szoku że coś takiego zrobiłem i perfida chciał żebym mu powiedział co i jak, ale niech spada na drzewo, potem będzie sprzedawał po 35 pln samą surówkę i jeszcze 15 pln za dorobienie.
Jak tylko masz odrobinę chęci to dasz radę sam to zrobić. Jak będziesz miał problem napisz, chętnie pomogę.
Jak tylko masz odrobinę chęci to dasz radę sam to zrobić. Jak będziesz miał problem napisz, chętnie pomogę.
Znalazłem człowieka który jest w stanie przerobić taki kluczyk pod część alarmów. Niestety pod Prestige APX400 nie jest w stanie (a taki mam). Jedyne co mi zaproponował to założenie innego sterownika centralki pod który włoży do kluczyka sterowanie i będzie mi sam central w kluczyku działał. Ale ja już mam w polocie więc mi niepotrzebne to.