PROBLEM Z MFA !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PROBLEM Z MFA !!!
Mam taki problem miech temu kupilem VW Golfa 1,8 GT Special silnik oznaczeniem RP i chce sie dowiedziec czy oprucz ABS , Wspomagania , Centralnego , Szyberdachu , byly auta produkowane z Komputerem czy bez bo obilo mi sie o uszy ze niby byl produkowany z kompem JAK TO MOGE ROZPOZNAC POZDRO !!
TERAZ WIEM ZE UMNIE JEST KOMP NIE WIEDZIALEM ZE MFA TYLKO MAM TEN PROBLEM ZE WOGLE MI NIE RAGUJE NA MOJE NACISNIECIA GUZIKIEM .
TERAZ WIEM ZE UMNIE JEST KOMP NIE WIEDZIALEM ZE MFA TYLKO MAM TEN PROBLEM ZE WOGLE MI NIE RAGUJE NA MOJE NACISNIECIA GUZIKIEM .
Ostatnio zmieniony sob paź 08, 2005 15:19 przez marc17r, łącznie zmieniany 2 razy.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zależy o co ci chodzi. Jeżeli chodzi ci czy był produkowany z komputerem pokladowym to był napewno. Jest to tzw MFA. Możesz to rozpoznać po takim przełączkiczq na włączniku od wycieraczek, i napisach naokoło cyfrowego zegarka na licznikach. Pokazuje ci srednie spalanie,chwilowie spalanietemperaturke i takie inne pierdołki. A komputer sterowania silnika z twgo co sie orientuje tez miał.
masz nad i pod wyswietlaczem ikonki temp, kilometrow, spalania itp ... (oczywiscie nie w takiej kolejnosci) jezeli tak to w poradach masz link do podloczenia: http://vwgolf.pl/porady/mfa_mk2/mfa.htmlmarc17r pisze:dziki dzieki Mam tylko problem wlasnie z komputerem pokladowym nie wyswietla mi wogle nic oprucz czasu . nawet gdy naciskam przycsk MFA pozdro
zobacz czy na filtrze oleju masz czujnik i podpiety do niego kabelek to jet ten od MFA (bynajmniej u mnie tak jest a mam 1.8 GX)
Mozesz sprawdzic czy dziala ci podlaczajac przycisk zgodniez opisem, jezeli masz dwie pamieci to podlaczajc przycisk pomiedzy mase a pamiec sterowac wyswietlaniem poszczegolnych pamieci (zbiorczej lub tymczasowej)
prawdopodobnie masz walniety przelacznik
pomoglo ale na krutko , niestety szlak trafil wszytko jedynie szybkosciomiez mi dzial i diody w nim z czasem a komp i obrotomiez poszly sie je***** nie wiem co jest wszystkie masy przeczyscilem plusy ladnie wszystko sie blyszczy nawet swiatla zaczely mi troszke mocniej swiecic zarowno podswietlenie wnetrza a tu walek z kompem wogle nie reaguje na moje nacisniecia znow z tym guzikiem MFA Czy to mozliwe ze kom jest walniety cy poprostu zegary co mi radzicie pomocy !!!
VW I WSZYTKO JASNE